ZETApress

hírportál

Kórterem Ugandában

Mobil kórtermet alakított ki a Continest Ugandában a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával. A KKM támogatásával egyedi, mobil egészségügyi ellátóközpontot telepített Ugandába az összecsukható konténereket fejlesztő Continest Technologies Zrt. – tudatta a GWC.hu.

A Continest összesen 6 darab összecsukható konténerből alakított ki egy 10 ágyas, multifunkcionális mobil kórtermet, illetve egy 2 ágyas izolációs szobát, amely összesen 12 embernek tud egyidőben ellátást nyújtani. A kelet-afrikai országban kialakított mobil kórterem a magyarországi és angliai medikai infrastruktúra projekteket követően a Continest tavaly ősszel létrejött saját medikai ágának, a ContiMednek az eddigi legjelentősebb fejlesztése. Az ugandai Sorotiban kialakított létesítmény célja, hogy támogassa a helyi kórház kapacitásbővítését és az egészségügyi ellátást az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) közreműködésével.

Mobil egészségügyi ellátóközpontot alakított ki Kelet-Afrikában a Continest Technologies Zrt. medikai igényeket kiszolgáló üzletága, a ContiMed. Az október 23-i nemzeti ünnepünkön felépített és átadott egyedi módon kialakított mobil kórtermet és izolációs szobát az Ugandai Köztársaságban használják majd a kórházi kapacitások bővítéseként. A nemzetközi fejlesztési projekt a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásának köszönhetően, illetve a WHO közreműködésével valósult meg.

A Continest 6 darab CM20-as típusú, összecsukható konténerből alakított ki egy modern, 10 ágyas mobil kórtermet, illetve egy 2 ágyas izolációs szobát, amelyek alkalmasak a fekvőbeteg-ellátásra. A modularitásnak és skálázhatóságnak köszönhetően a legyártott egységekből más egészségügyi ellátásra alkalmas mobil infrastruktúra is kialakítható, mint például járóbetegközpont, laboratórium, elsősegélynyújtó központ, mintavételi- és oltópont.

A vállalat az ellátóközpont kialakítása során felmerült egyedi igényekre is megoldást talált, így például speciális önfertőtlenítő, ezüstionizált padlózatot kaptak a konténerek, illetve erősebb fényforrásokat és szélesebb ajtókat használtak a mobil kórtermekben. Az egységek kialakítása során a Continestnek különösen figyelnie kellett az Ugandában jellemző környezeti adottságokra is, ezért a konténerek sarkait és lábazatát is át kellett alakítani, hogy a speciális szigetelésnek köszönhetően a betegek védve legyenek a rovaroktól.

A székesfehérvári új Continest gyárban készült mobil egészségügyi ellátóközpont az ideiglenes infrastruktúrát fejlesztő Continest cég tavaly ősszel létrejött medikai platformja, a ContiMed fejlesztésének keretében valósult meg, amely egyben az üzletág jövőbeni termékeinek prototípusaként is szolgál. A Continest az átalakuló egészségügy támasztotta új medikai igényekre is reagálva alapította meg az orvosi konténer infrastruktúrát kínáló ContiMed üzletágát, amely a legkülönfélébb mobil egészségügyi infrastruktúrát igénylő helyzetekre kínál megoldást, valamint alternatív lehetőséget biztosít a kapacitás nehézségekkel küzdő egészségügyi intézmények számára.

A Continest konténerei számos szegmensben használhatók a multifunkcionalitásukból adódóan, így az egészségügy területén is, ahol különösen nagy szükség van az ideiglenes infrastruktúrára. A mobilitás ma már számos iparágban kulcsfontosságú, az egészségügyi infrastrukturális megoldásokat tekintve pedig elengedhetetlen, hiszen sok esetben oda kell vinni a megfelelő ellátást, ahol erre szükség van. Az Ugandában létrehozott ellátóegység is azt hivatott támogatni, hogy minél többen részesülhessenek megfelelő egészségügyi ellátásban – mondta el Dallos Krisztián, a ContiMed üzletág vezetője az ugandai Sorotiban felépült mobil kórterem kapcsán.

A Continest Technologies Zrt.

A Continest Technologies Zrt. egy 2019-ben alakult ideiglenes infrastruktúra megoldásokat kínáló magyar vállalat. Árbevétele 2020-ban több mint 820 millió forint volt, míg a társaság konténerflottájával az elmúlt években csaknem 750 bérbeadás történt összesen 15 európai országban.

A társaság elsősorban unikális kialakítású, összecsukható konténerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A Continest-konténerek több szegmensben is felhasználhatók, így például a védelmi- és hadiiparban, az egészségügyben, a rendezvényiparban, a lakhatásban, az oktatásban, az építkezéseken és az irodapiacon is. A társaság fejlesztésében legyártott fenntartható és környezetbarát konténerek a kialakításuknak köszönhetően 80%-kal csökkentik a CO2 kibocsátást, illetve a logisztikai költségeket.

A ContiMed

A ContiMed a Continest Technologies Zrt. 2020 őszén alakult üzletága, amely medikai célú konténerek fejlesztésével foglalkozik. Az üzletág összecsukható és rögzített vázas konténereket kínál a legkülönfélébb mobil egészségügyi infrastruktúrát igénylő helyzetekre, így például kórtermek, járóbeteg központok, konténerkórházak, mobilműtők, mobil klinikák, izolációs helyiségek, különböző laboratóriumok, elsősegélynyújtó központok, mobil dopping állomások, illetve mintavételi- és oltópontok kialakítására is lehetőséget kínál egészségügyi, védelmi ipari, sport, valamint rendezvényipari szereplők számára.

Szóljon hozzá!