ZETApress

hírportál

Vasúti együttműködés

Előrelépés a vasúti árufuvarozásban: tovább fejleszti az együttműködést a CER és az orosz vasút. A Russian Railways Logistics és a CER Cargo Holding megtárgyalták az együttműködés fejlesztésének további lépéseit – tudatta Cseh László, Stern Communications.

Október 19-én, Moszkvában Dmitry Murev, a Russian Railways Logistics vezérigazgatója találkozott a CER Cargo Holding (Magyarország) elnökével, Horváth Lászlóval. A találkozót a Russian Railways Holding és az Innovációs és Technológiai Minisztérium képviselőinek részvételével tartották.

A találkozó alkalmával a felek információt cseréltek a vasúti szállítás területén az orosz-magyar vegyesvállalat ügyében folyamatban lévő tevékenységekről, továbbá átbeszélték a közös vállalat megalakulásának és működésének további paramétereit is.

A résztvevők megállapodtak abban, hogy folytatják a munkát a Russian Railways Logistics és a CER Cargo Holding képviselőiből létrehozott szakértői csoportok keretében. A felek megerősítették azon szándékukat is, hogy 2021 végéig közös vállalatot alapítanak.

A Kína és Európa közötti kereskedelem folyamatos növekedésével összefüggésben egy orosz-magyar vegyesvállalat létrehozása versenyképes és megbízható szolgáltatást hoz létre a tranzit-vasúti áruszállítás megszervezéséhez Kínából, a FÁK-országokból és az EU-ból származó ügyfelek számára.

A tervek szerint a vegyesvállalat logisztikai szállítmányozó-koordinátor szolgáltatásokat fog nyújtani a rakományszállítás szervezésében a kínai tartományokból, Oroszországon és Magyarországon keresztül Dél-Európába, ezen belül a Balkán országai részére és vice versa.

Szóljon hozzá!