ZETApress

hírportál

Bécsi kultúra

2022-től külön bizottság segíti az éjszakai élet felvirágoztatását Bécsben. Vienna Club Commission néven külön szervezeti egységet hoztak létre a bécsi klubkultúra támogatására. A klubbizottság megbízatása öt évre szól és 1,5 millió euróból gazdálkodhat – tudatta a Eurocomm-PR. Fotónk Mario Lang felvétele.

Független szervezetként tanácsadással, workshopokkal, kommunikációs kampányokkal és kapcsolatépítéssel segíti Bécs éjszakai életének minden résztvevőjét. – Bécs sokszínű és folyamatosan bővülő klubkultúrával, rendezvény- és koncerthelyszínekkel rendelkezik. Szeretnénk, ha ez a terület is jobban láthatóvá válna a város idegenforgalmában – mint vonzó turisztikai attrakció, illetve gazdasági tényező. A Vienna Club Commission feladata, hogy legjobb tudása szerint támogassa a bécsi klubok üzemeltetőit, illetve gazdaságilag pozícionálja az iparágat – indokolta a döntést Peter Hanke, Bécs gazdasági tanácsnoka.

Az elképzelések szerint a Vienna Club Commission a klubkultúrára vonatkozó minden kérdésben olyan megbízható partnerként funkcionál majd a politika és a közigazgatás számára, amely rálát a területet érintő kérdésekre, illetve képes az őket érintő témákban kommunikálni a résztvevőkkel. A bizottság minden rendezvényszervezőt és koncerthelyszínt kiszolgál, vagyis az erősen profitorientált résztvevők mellett azokat is, akik a feltörekvő vagy a mainstreamtől eltérő műfajoknak kínálnak bemutatkozási lehetőséget – függetlenül az anyagi sikertől vagy társadalmi népszerűségtől. A cél, hogy a Vienna Club Commission a klubszcéna minden egyes résztvevője számára elérhető, független szervezet legyen, kompetens tanácsadással és innovatív tudásátadással.

A Vienna Club Commission 2022-ben kezdi meg a munkáját, költségvetése évi 300 ezer euró öt éven keresztül. A bizottságot a Bécsi Városháza gazdasági, kulturális és oktatási ügycsoportjai finanszírozzák a tevékenységének megfelelő arányban.

Szóljon hozzá!