ZETApress

hírportál

Carlson-siker az MCC-n

Hatalmas sikere volt Tucker Carlson előadásának az MCC Feszten. Megtelt a Széchenyi téren felállított MOL Nagyszínpad előtti tér Tucker Carlson sztár-műsorvezető The World According to Tucker Carlson című előadásán – tudatták sajtósaik. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Az MCC Feszten több százan hallgatták szombat délután a világhírű médiaszemélyiséget, aki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) meghívására érkezett Magyarországra. Az MCC Feszten The World According to Tucker Carlson címmel előadást tartott a világ egyik legmeghatározóbb médiaszemélyisége. A legnézettebb amerikai kommentátor a Time szerint a legbefolyásosabb konzervatív gondolkodó az Egyesült Államokban. Esténként átlagban több mint ötmillió néző követi a műsorát a Fox Newson.

Beszédének elején Tucker Carlson a nyugati médiában, Magyarországról megjelent negatív híradásokról elmondta: szerinte mindazok a vádak, amelyek a magyar jelennel szemben megfogalmazódnak, tulajdonképpen pont, hogy az amerikai realitásra igazak. – Ha betiltják a humort, már tudod, hogy nem jó irányba haladunk – fogalmazott a műsorvezető az amerikai közélet szerinte veszélyes tendenciái kapcsán. Carlson kiemelte: az Egyesült Államok mostani politikai irányváltása és a folyamatosan sulykolt üzenetek egyszerűen boldogtalanná teszik az embereket.

Ha a magyarok, akik évszázadokon át elnyomás alatt élnek, tudnak boldogok lenni, mi amerikaiak miért nem vagyunk rá képesek? – tette fel a kérdést a műsorvezető. Előadásában szólt a déli határzárnál történt látogatásáról, valamint Magyarország 2015-ös migrációs válságot követő helytállásáról. – Ha szeretsz valamit, tisztán tartod. A rend és a tisztaság nem fasiszta dolgok, hanem erények – hívta fel rá Carlson a figyelmet.

Izgalmas előadások a zárónapon

Nagy látogatottságnak örvendett a Mathias Corvinus Collegium (MCC) által szervezett MCC Feszt, ahol izgalmas szakmai programokkal és szórakozási lehetőségekkel találkozhattak az érdeklődők. A fesztivál utolsó napján előadást tartott többek között Tucker Carlson világhírű médiaszemélyiség, Dennis Prager amerikai bestselleríró, rádiós talkshow műsorvezető, valamint Rod Dreher The American Conservative magazin vezető szerkesztője is.

Az MCC Feszt utolsó napján György László államtitkár és Oszkó Péter magyar üzletember, a Bajnai-kormány pénzügy-minisztere a válságról, válságkezelésről beszélgetett. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője, valamint Kovács Ádám közgazdász pedig az elmagányosodás és a netes platformok használatának összefüggéseire kereste a választ.

Szóljon hozzá!