ZETApress

hírportál

Nagymenő ellátó

Az ellátási lánc nagymenői között a Schneider Electric. A 4. helyet szerezte meg a Schneider Electric idén a Gartner TOP25 Supply Chain Award megmérettetésén. A társaság a közelmúltban indította el Zero Carbon Project elnevezésű kezdeményezését, melynek célja, hogy jelentősen csökkentse ellátási lánca karbonlábnyomát.

A Gartner piackutató cég idén már 17. alkalommal állította össze toplistáját, amelyre már hatodszor került fel a Schneider Electric. A rangsor bemutatja azokat a vállalatokat, amelyek példamutató teljesítményt nyújtanak az ellátási láncok kialakítása, fenntartása és működtetése során, illetve kiemeli a legjobb gyakorlatokat. Az idei listán főként azokat az ellátási láncokat díjazták, amelyek alkalmazkodnak a három makrotrendhez: integrált, célorientált szervezetet működtetnek; az ügyféligények mozgatják a megvalósuló átalakításokat és magukévá tették az elsősorban digitálisan megközelítést.

A Schneider Electric olyan évben tudta elérni a negyedik helyezést a Gartner rangsorában, ami kivételes nehézségeket tartogatott az ellátási láncok számára. A világjárvány okozta ellátási zavarok mellett a területen dolgozó szakembereknek meg kellett küzdeniük az időjárással összefüggő katasztrófák és egyéb krízisek sorával, és gyakran kellett gyorsan alkalmazkodniuk és újragondolniuk munka-módszereiket a változó körülmények miatt.

– Igazán megtisztelő, hogy az ellátási láncban dolgozó szakemberek ilyen nagyra értékelik a munkánkat világszerte. Az ellátásilánc-stratégiánkat, a STRIVE-ot (Sustainable, Trusted, Resilient, Intelligent, with Velocity & Efficiency) alkalmazva ellenállónak bizonyultunk egy kihívásokkal teli év megpróbáltatásaival szemben is. Keményen dolgozunk azon, hogy működésünket még inkább szén-dioxid-mentessé tegyük, és hogy beszállítóinkat is bevonjuk ebbe a folyamatba annak érdekében, hogy 2050-re a teljes ellátási láncunk szén-dioxid-kibocsátásmentes legyen – mondta el Mourad Tamoud, a Schneider Electric ellátási láncért felelős vezetője.

Az év elején a Schneider Electric elnyerte a világ legfenntarthatóbb vállalata elismerést a Corporate Knights-tól, és bejelentette, hogy felgyorsítja fenntarthatósági vállalásai megvalósítását. Ennek érdekében a társaság a közelmúltban elindította Zero Carbon Project elnevezésű kezdeményezését, melynek keretében a vállalat szén-dioxid-kibocsátásának 70%-át adó ezer legnagyobb beszállítóját támogatja abban, hogy 2025-re felére csökkentsék CO2-kibocsátásukat.

A Schneider Electric Kentucky állambeli Lexingtonban található üzemét a Világgazdasági Fórum (WEF) a 4. ipari forradalom (4IR) példamutató létesítményeként ismerte el. A lexingtoni a vállalat harmadik gyára, amely megkapta ezt a kitüntetést az Ipar 4.0 technológiák széleskörű bevezetésében elért sikerekért – tudatta sajtóügynökségük.

Szóljon hozzá!