ZETApress

hírportál

Iskolát választanak a sztárok

Kamarás Ivánra a magánéletben is számíthat a továbbtanulás előtt álló Marco – tudatta Szekeres Nikoletta PR vezető, Presston PR.

Egy igazán különleges élményben volt részük együtt, amikor a Bálna közvetlen szomszédságában található impozáns épületbe látogattak. Itt található ugyanis a Financial Times szerint a világ egyik legjobb üzleti iskolájaként számon tartott ESSCA School of Management budapesti kampusza.

A részben olasz felmenőkkel rendelkező Marco pályaválasztás előtt áll, és olyan intézményt keres, ahol nemzetközi környezetben, angol nyelven tanulhat. Az ESSCA budapesti kampuszán mindezt megkapja, és ehhez még külföldre sem kell utaznia. Ez a lehetőség azonnal felkeltette az érdeklődését és elhívott, hogy együtt nézzük meg az iskolát. Külön öröm számomra, hogy az én véleményemre is kíváncsi – mondta Kamarás Iván.

A hallgató központú üzleti iskola

Marco választása többek között azért esett az ESSCA-ra, mert a kiemelkedő nemzetközi hírneve mellett, egy igazán modern és barátságos egyetem. Az intézménylátogatáskor többek között azt is megtapasztalta, hogyan folyik az oktatás egy intelligens tanteremben.

Míg Marco ismerkedett az iskolával és a hallgatókkal, addig Iván dr. Deli-Gray Zsuzsát, az ESSCA igazgatóját kérdezte Marco esélyeiről. – Úgy láttam, hogy az ESSCA-ban valóban komolyan gondolják a vezetői ismeretek átadását és elsajátítását, hiszen itt a jövő menedzsereit képzik. A felvett hallgatók a tanulmányaik során egy félévet külföldön, egy félévet pedig szakmai gyakorlaton töltenek. Az igazgató asszonytól azt is megtudtam, hogy a felvételi eljárás során a tanulmányi eredmények mellett ugyanolyan fontos az emberi tényező és a humán értékrend is – meséli Iván.

Az érettségihez kötött felvételi elbeszélgetésen a vezetői hozzáállást, kompetenciákat és készségeket is mérik a jelentkezőknél. Az angol nyelvtudásra is szükség van, hiszen az oktatás ezen a nyelven folyik.

Az egyedülálló mentori rendszer

A diákközpontú légkör megteremtéséhez a szoros mentori rendszer is hozzájárul. Az üzleti iskoláról sokat elárul, hogy a tanárok és mentorok fontosnak tartják, hogy név és érdeklődési terület szerint ismerjenek minden egyes diákot, valamint, hogy a hallgatókat az első perctől kezdve segítsék abban, hogy eredményesen végezzék el a képzést.

Nálunk minden diáknak az első perctől kezdve szakmai tutora van, aki végigkíséri a hallgatót a három év során, segíti őt a szakmai gyakorlat kiválasztásában, a külföldi szemeszter átgondolásában, a választható tantárgyak meghatározásában, valamint támogatja a megfelelő és eredményes tanulási módszertan megtalálásában – teszi hozzá dr. Deli-Gray Zsuzsa, az ESSCA School of Management budapesti kampuszának igazgatója.

A megnyerő üzleti iskola

Azért választottam az ESSCA-t, mert az oktatás minősége és a hallgatók számára felkínált lehetőségek mellett az egyetem szakmailag kimagasló és rendkívül rugalmas. Ez a pandémiás helyzetre is elmondható, ami most meghatározza az életünket, hiszen az ESSCA az elsők között állt át a digitális oktatásra, egyik napról a másikra. Számomra fontos szempont a légkör, valamint az adott intézmény egyedisége: és az ESSCA ebben is kimagasló. Az sem utolsó szempont, hogy a francia állam által elismert Bachelor in International Management-diplomát kaphatok a tanulmányaim végén. Nekem nagyon bejött az iskola! – mondta Grasso Marco.

Az ESSCA-ról röviden:

Az intézményt a franciaországi Angers-ban alapították 1909-ben. Az ESSCA budapesti kampusza 1993-ban létesült, és évente 750 diákot fogad 30 különböző országból. A Conférence des Grandes Écoles tagja 1977 óta. Magyarországon egyedülálló módon EQUIS, AACSB és AMBA akkreditációval is rendelkezik. A Financial Times a világ legjobb üzleti iskolái között tartja számon. A számos nemzetközi akkreditációval rendelkező egyetem szeptembertől Budapesten is indítja alapképzését angol nyelven, ahová magyar diákok jelentkezését is várják.

Szóljon hozzá!