ZETApress

hírportál

Új karlsruhei Dachsler-raktár

Húszmillió eurót fektetett a Dachser legújabb veszélyes anyagraktárába. Új veszélyes anyagraktárt nyitott a Dachser a németországi Karlsruhe közelében. A speciális berendezésekkel felszerelt létesítményben 43 ezer paletta áll rendelkezésre a vegyipari termékek, veszélyes anyagok – festékek, bevonatok és ragasztóanyagok – biztonságos tárolására.

Baden-Württemberg a vegyipari bevétel szempontjából egyike az öt legfontosabb németországi régiónak. Ebből kifolyólag ezen a területen hatalmas a kereslet azon logisztikai cégek iránt, amelyek megbízható szolgáltatást nyújtanak, miközben a vegyipari- és a veszélyes anyagokat is biztonságosan tudnak tárolni. A Dachser Karlsruhében található központja ügyfelei segítségével nőtte ki magát a vegyipari termékek alapvető logisztikai csomópontjává a globális logisztikai szolgáltatók európai hálózatában. Az elhelyezkedésének további előnye a kiváló összeköttetés Franciaországgal, amely a német vegyipari export legfontosabb úti célja. – A vegyipar folyamatosan növekvő igényei abszolút indokolttá tették az új épület létrehozását – mondta Bernd Großmann, Branch Manager Dachser Malsch.

Az új veszélyes anyagraktár építési munkálatai 2018 tavaszán kezdődtek, az első ügyfelek 2019 februárjában kezdtek berendezkedni. A 2020-s nyári hivatalos nyitást követően az összes munkálat befejeződött, a raktár minden szállítási, tárolási és logisztikai szolgáltatása üzemel, közvetlen napi útvonalakkal csatlakozva a Dachser szorosan összekötött európai hálózatához.

A veszélyes anyagok számára tervezett raktár 21.800 m2-es alapterületén 43 ezer palettát képes befogadni. Az épületet 9 részre osztották el, amelyeket tűzfalakkal választottak el egymástól. Az helyiségeket automatikus tűzoltó rendszerrel, valamint mennyezeti- és beépített öntözővel látták el. A bemélyített padlókat kifejezetten a termékek szivárgása és a tűz által okozott lefolyás megtartására tervezték, míg a szennyvíz-kivezető nyílásokhoz felszerelt gátak fokozott védelmet nyújtanak a talajvíz számára.

Szakértelem a vegyipar számára

Magyarországon 2 veszélyes anyagraktárral rendelkezik a globális szolgáltató, Tiszaújvárosban és Pilisvörösváron. A telephelyeken többnyire növényvédő-szereket, festékeket, hígítókat, lakkokat, valamint ipari kiszerelésű tisztítószereket tárolnak. A raktározást szigorú feltételekhez kötik, amelyek meghatározott veszélyességi értékek alapján eltérhetnek. – Mindkét telephelyünk veszélyes üzemnek minősül, ennek értelmében megfelelnek a szigorú jogszabályi előírásoknak. A jogszabály szerint két évente oktatásban kell részesülnie a kollégáinknak, azonban a Liegl & Dachsernél évente vesznek részt a kollégák az előírt oktatásban. A vészhelyzeti intézkedéseket évente gyakoroltatjuk a kollégáinkkal. Mindkét raktárunk automata sprinkler tűzoltórendszerrel felszerelt, amely egy speciális, vízzel kevert habanyag segítségével biztosít hatékony tűz elleni védekezést a nap 24 órájában. Automata szellőztető rendszer, gáz-érérzékelők, szikramentes padlóbevonat, kármentesítő tartály és tartalék aggregátor teszi teljessé a pilisvörösvári raktár felszereltségét. Tiszaújvárosban ötezer, Pilisvörösváron 16 ezer m2-nyi terület biztosítja ügyfeleink zavartalan kiszolgálását. SQAS minősítéssel rendelkezünk – tette hozzá Fazekas Roland, Dangerous Goods Safety Advisor Liegl & Dachser Magyarország.

A Dachser komoly tapasztalattal rendelkezik a veszélyes anyagok kezelése terén, Chem-Logistics üzletága globális ipari megoldásokat kínál ügyfelei számára a legmagasabb biztonsági előírások alkalmazásával, mindezt támogatva a vállalat világszinten egy központi veszélyes-árukezelő menedzsmentet működtet.

Szóljon hozzá!