ZETApress

hírportál

Bécsi zöldségek

Pup-up medence és zöldterület egy bécsi kereszteződésben. A 7. és 15. kerületet összekötő kereszteződés a helyszíne annak az új bécsi kezdeményezésnek, aminek keretében többek között egy nagy zöldterület, egy úszómedence és egy busz-labor nyújt üdítő változatosságot a meleg nyári hétköznapokon. A projekt augusztus végéig tart.

Bécs Városa egy kísérleti projekttel szeretné enyhíteni a forró nyári napokat, egyúttal pedig egy szokatlanul érdekes élményben részesíteni a városlakókat. A Gürtelfrische WEST nevű kezdeményezés augusztus 8-a és 30-a között a 7. és 15. kerület határán kapott helyet. Itt létesítettek a kereszteződés helyén egy nagy, elkerített, pihenésre alkalmas füves területet, fekvőalkalmatosságokkal, gasztronómiai egységekkel és egy kisebb úszómedencével.

A vírushelyzet miatt a medencében egyszerre csak kevés ember tartózkodhat, viszont reggel 10-től este 8-ig nyitva tart, így mindenkinek van lehetősége csobbanni egyet a vízben. Az érdeklődőket színes programkínálattal várják a táncos eseményektől, koncerteken és felolvasásokon át a dj-estekig, melyek a pop-up színpadon kapnak helyet. A biciklisek ingyenes kerékpár-ellenőrzési szolgáltatást vehetnek igénybe – tudatta Gábor Deák.

A szintén a helyszínen parkoló Helyre van szükségem! mottóval ellátott autóbuszban művészeti workshopokat és rendezvényeket tartanak városi témában. A busz-laborban igény szerint egy ingyenes éjszakát is el lehet tölteni, ha elég kreatív igénnyel állunk elő, miért pont minket válasszanak. A projekt célja a 7. és 15. kerület közötti térbeli és szociális kapcsolat erősítése. Mindkettő a legsűrűbben beépített bécsi városrészek közé tartozik, ami miatt növekvő igény mutatkozik a zöldfelületek bővítésére. A Gürtelfrische WEST programra a belépés ingyenes. A programlista német nyelven idekattintva érhető el.

Szóljon hozzá!