ZETApress

hírportál

Segítsük Bejrútot!

Adománygyűjtést indít a bejrúti robbanás károsultjainak megsegítésére az Ökumenikus Segélyszervezet. Összefogást hirdettek a bejrúti robbanás károsultjainak megsegítésére – tudatták sajtósaik.

A libanoni Örmény Apostoli Egyház a detonációt követően segítségkéréssel fordult a Segélyszervezethez, melyre válaszul adománygyűjtés indul. A gyűjtéshez egy bankkártya használatával a weboldalon lehet csatlakozni, illetve az Ökumenikus Segélyszervezet 11705008-20464565 számlaszámán, a közleményben Bejrúti robbanás megjelöléssel lehet pénzadományokat felajánlani.

Mint ismeretes kedden óriási robbanás rázta meg a libanoni fővárost, mely következtében megszámlálhatatlan lakóépület, iskola, templom és kórház rongálódott meg súlyosan vagy vált teljesen használhatatlanná. A Segélyszervezet a helyi partnerszervezetén keresztül, a libanoni Örmény Apostoli Egyházzal együttműködésben az összegyűlt adományokat olyan gyorssegélyre fordítja, mint élelmiszer- és ivóvíz ellátás, valamint segítségnyújtás az otthontalanná váltak átmeneti elhelyezésében, hosszútávon pedig az épületek helyreállítása a cél – mondta Nagy Ákos a Segélyszervezet humanitárius projektjeinek vezetője.

Az Ökumenikus Segélyszervezet libanoni szerepvállalása jelentős; a legutóbbi humanitárius segítségnyújtás mindössze néhány hete zajlott, amikor a libanoni Örmény Apostoli Egyházzal közösen a Hungary Helps program keretében higiéniás és élelmiszercsomagok kerültek kiosztásra több, mint 600 nehéz-sorsú család számára. A helyi segítségnyújtás folytatódik, ezúttal azonban az adományozók támogatására is szükség van.

Szóljon hozzá!