ZETApress

hírportál

Filmfesztivál Bécsben

Zenei filmfesztivál a bécsi Rathausplatzon. A hagyományokhoz híven Bécs Városa idén is meginvitálja az érdeklődőket a Rathausplatzon rendezett zenei filmfesztiválra. Az esemény ingyenes, a filmek mellett pedig a sokszínű kulináris élvezetekben is elmerülhetnek a látogatók.

A Bécsi Városháza előtti Rathausplatzon immáron harmincadik éve láthatnak kulturális témában készült filmeket az érdeklődők. Filmvászonra vitt klasszikus és könnyűzenei koncertek, opera, operett és balett-előadások szórakoztatják a közönséget július 4-én szombattól szeptember 6-án vasárnapig. A belépés ráadásul ingyenes, csupán előzetes helyfoglalás szükséges. A korábbi lelátók helyett a vírus miatt idén a 164 ideiglenesen kialakított, két-négyfős elszeparált box egyikében élvezhetik a kultúra barátai a filmeket.

A naplemente után kezdődő programok között helyet kap például Mozart, Puccini, sok Beethoven mű a zeneszerző születésének 250. évfordulója alkalmából, de Bartók klasszikust is találunk a műsoron. A hatvanöt napig tartó fesztiválra azoknak is érdemes elsétálni, akik inkább csak beszélgetnének egy finom vacsora vagy egy hűsítő koktél mellett. Hétféle konyha és egy bár várja a vendégeket minden nap 11 órától éjfélig.

Sőt, az office lunch ajánlattal a szervezők azokra is gondoltak, akik ebédidőben látogatnának ki a növényekkel csinosan körberakott, tágas belvárosi térre. Természetesen a higiéniai szabályokat maxmálisan betartják: minden konyhánál maszk mögött dolgoznak a szakácsok, maximum ötszáz fő elhelyezése megoldott, és az éttermi részt gondosan elválasztották a mozitól – tudatta az Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Szóljon hozzá!