ZETApress

hírportál

Májusi repülés

A Dachser további légi charter járatokat indít májusban. Az Ázsia és Európa közötti légiforgalmi charter megállapodásokon túl a logisztikai szolgáltató további járatok indítását tervezi az észak- és dél-amerikai piacok lefedésére. Az egyik ilyen változás az új Shanghai – Los Angeles járat elindítása.

A légi árufuvarozási kapacitás továbbra is erősen korlátozott, ezért a Dachser Air & Sea Logistics üzletága bővíteni kívánja charter szolgáltatásait Ázsiából az Egyesült Államokba. Éppen április végén indította 30. charter járatát a Dachser a világjárvány kezdete óta – tudatta Farkas Zsolt.

A tervezett tengerentúli útvonalon az első járatindítás áprilisi utolsó hetében történt Hong Kongból Los Angelesbe, ami után a rugalmas útvonal-szervezésnek köszönhetően a logisztikai szolgáltató máris kibővítette légi charter programját és május elején már egy további útvonalat vett fel Sanghajból (PVG) Los Angelesbe (LAX). A Dachser az USA-ban működő kiterjedt észak-amerikai 14 kirendeltségből álló hálózatát használja az áruk forgalmazására Észak-Amerikában és onnan tovább Dél-Amerikába, ahol a vállalatnak további 13 telephelye van.

Folyamatosan növekvő igény

Továbbra is folyamatos igény az Ázsia és az Egyesült Államok közötti légi áruszállítmányozási szolgáltatásokra, és nem csak az orvosi védőeszközök iránt. A charter járatokkal folyamatosan igazodunk ügyfeleink elvárásaihoz és megbízható, hatékony megoldásokat kínálunk számukra. Ez viszont biztosítja számukra a prémium kapacitásokhoz való hozzáférést a megbízható szállítási határidővel és az ellátási lánc optimális tervezhetőségével együtt – mondja Timo Stroh, a Dachser Global Air Freight osztályának vezetője. A tengeren túli szállításokon túl a logisztikai szolgáltató tovább folytatja az Ázsiából Európába irányuló légi szállítmányozását is.

A Dascher

A világ minden táján, összesen 399 helyszínen tevékenykedő mintegy 30.600 alkalmazottnak köszönhetően a DACHSER 2018-ban megközelítőleg 5,6 milliárd eurós konszolidált nettó árbevételt termelt. Ugyanebben az évben a logisztikai szolgáltató összesen 83,7 millió küldeményt szállított 41,3 millió tonna össztömegben. A Dachser 44 országban képviselteti magát világszerte. További információért látogasson el a vállalat weboldalára!

Dachser Magyarország

A LIEGL & DACHSER Szállítmányozási és Logisztikai Kft. 1999 óta van jelen a magyar piacon, a szállítmányozási és logisztikai piac meghatározó szereplője. Pilisvörösvári székhelyén az ország egyik legmodernebb logisztikai bázisát üzemelteti. Belföldi hálózatát 8 vidéki telephely alkotja, összesen több mint 300 munkatársat foglalkoztat. A kiemelkedő színvonalú szállítmányozási és logisztikai produkció magas színvonalú adminisztratív háttér-szolgáltatásra támaszkodik. Az elmúlt évek eredményei alapján a vállalat töretlen és dinamikusan fejlődő szereplője a szolgáltatási szférának. 2018-ben 3,5%-os forgalom növekedést ért el, ez 81,4 millió euró árbevételt jelent.

Szóljon hozzá!