ZETApress

hírportál

Hazahozzák a hajósokat

A Mexikói Kormány és a Carnival Corporation hajózási társaság együttműködnek 799 hajózószemélyzeti tag hazaszállítása érdekében. Mexikói repülőterekről indulnak járatok európai fővárosokba, ahonnan a személyzeti tagokat továbbviszik származási országukba.

A helyzet jól példázza a világjárvány okozta kihívásokat, és világossá teszi az olyan együttműködési stratégiák megerősítésének fontosságát, amelyek feltételek nélkül biztosítják a gyakorlati megoldásokat szükség esetén – tudatta Mexikó Magyarországi Nagykövetsége Sajtóosztálya.

A Mexikói Kormány és a Carnival Corporation hajózási társaság együttműködnek az Egyesült Államok nyugati partján található kikötőkben dokkolt hajók 799 legénységi tagja, köztük magyar, horvát és bolgár állampolgárok hazaszállítása érdekében.

A Jalisco állambeli Puerto Vallarta környékéről charterjáratok indulnak olyan célpontokra, mint San Pedro Sula, Honduras; Bridgetown, Barbados; Sao Paulo, Brazília; Belgrád, Szerbia és Lima, Peru. Hasonlóképpen, a társaság három shuttle járatot küld az európai polgárok számára Mexikóváros nemzetközi repteréről különböző európai fővárosokba, ahonnan a személyzeti tagokat továbbszállítják származási országukba. Az első ilyen járatok május 21-én indulnak Amszterdamba. A közép-európai, kelet-európai és balkáni térség országainak állampolgárai számára – 300 fő – a társaság járatokat szervez Puerto Vallarta és Belgrád között, melyek a tervek szerint május 22-23-án indultak.

A társaság legénységének tagjai különféle hajók fedélzetén tartózkodtak karanténban. Az illetékesek együttes és összehangolt intézkedést tettek annak érdekében, hogy megkönnyítsék a legénység minden tagjának a származási országukba történő biztonságos hazatelepítését. A helyzet jól példázza a világjárvány okozta kihívásokat, és világossá teszi az olyan együttműködési stratégiák megerősítésének fontosságát, amelyek feltételek nélkül biztosítják a gyakorlati megoldásokat szükség esetén, bevonva a társadalom különböző szereplőit, ebben az esetben a magánvállalatokat és az állami intézményeket, mint a mexikói Jalisco állam kormányát, Puerto Vallarta települését és a Mexikóba akkreditált diplomáciai képviselőket.

Szóljon hozzá!