ZETApress

hírportál

Online beszédverseny

A világon először tart online Nemzetközi Beszédversenyt és Beszédértékelési versenyt a jövő hétvégén a Toastmasters International – tudatta Sárréti Anita PR menedzser.

A Toastmasters szervezet immár 96 éves a világban, és 16. éve van jelen Magyarországon. Alapítója itthon Benkő Vilmos, vállalkozó, aki Amerikából hozta haza azt a különleges rendszert, melyre minden egyes embernek a lehető legnagyobb szüksége lenne. Május 15-én péntektől 17-én vasárnapig hét ország (Horvátország, Románia, Moldova, Szlovákia, Ukrajna, Csehország és Magyarország) legjobbjai, az országonkénti győztesek mérik össze tudásukat a 96 év alatt először online.

A nyilvános beszédre való nevelésnek évezredes hagyománya van, szónokok százai művelték, és tanították az ifjakat. Míg Amerikában az iskolákban ma is része a tananyagnak a vitakultúra tanítása, addig Magyarországon még vezető beosztásban is csak kevesek veszik a fáradtságot, hogy beszédtanárhoz járjanak, és fejlesszék e képességüket. Nos, a Toastmasters intézménye ezt hivatott pótolni.

Világszerte közel 350 ezer ember közel 16 ezer klubban fejleszti önmagát hétről-hétre, hónapról-hónapra, évről-évre. Vannak, akik csak kíváncsiságból, vannak, akik a munkahelyi előmenetelüket támogatandó, és vannak, akik hivatásszerűen. És vannak a legjobbak.

Május 15-től 17-ig hét ország (Horvátország, Románia, Moldova, Szlovákia, Ukrajna, Csehország és Magyarország) legjobbjai mérkőznek meg, ezúttal online. Furcsa, mert épp a testbeszéd vagy a színpadhasználat az, amit a digitális világ erőteljesen korlátoz, ugyanakkor például a HR világában már évek óta új irány a videóinterjú. Ami két hónappal ezelőtt még mindannyiunk komfortzónáján erősen kívül esett, az mára olyan természetes részévé vált az életünknek, mint ahogy kenyeret vásárolunk a boltban, vagy épp a tévét nézük.

Május 15-e és 17-e között kerül megrendezésre a Nyilvános beszéd és Beszédértékelési verseny (angol nyelven), online, többszáz érdeklődővel és hét ország 16, igen komolyan felkészült versenyzőjével. A programot ünnepélyes megnyitó és 7 élő workshop is színesíti, előadók érkeznek Nagy-Britanniából és Kanadából. Ők a világ jelenlegi legjobbjai, világ- és Európa-bajnokok, TED és TEDx előadók.

A pénteki Gálaest műsor-vezetője Benkő Vilmos, a magyarországi Toastmasters megalapítója. Üzletember, befektető, coach, TED Talk előadó (USA), az Amerikai Kereskedelmi Kamara volt elnöke, az Euronet alapítója, a Speak Academy és Toastmasters Hungary megalapítója. Idén – a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel – a nemzetközi Konferencia is online kerül megrendezésre. Történelmi pillanat lesz, a 96 év alatt még nem fordult elő ilyen. Legyenek Önök is részesei ennek az eseménynek, nézzék meg a legjobbakat, tanuljanak a mesterektől!

Szóljon hozzá!