ZETApress

hírportál

ESSCA a sikerekért

Szoros együttműködést kezdeményez az ESSCA budapesti campusa a hazai középiskolák vezetőivel – tudtuk meg délután a Czuczor utcai sajtótájékoztatón.

Az ESSCA School of Management budapesti campusa életre hívta Pályaorientációs Bizottságát. Dr. Deli-Gray Zsuzsa, az intézmény vezetője délután átadta a Bizottsági tagságra vonatkozó felkérőleveleket. Első körben az International School of Budapest, a Budapest XIV. Kerületi Teleki Blanka Gimnázium, a Xantus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, valamint a Gustave Eiffel Francia Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium vezető képviselői vehették át a megbízásukat. A POB márciusban kezdi meg operatív munkáját.

Intelligens tantermek a Duna parton

Az ESSCA-ban valóban komolyan gondolják a vezetői ismeretek átadását és elsajátítását. Olyannyira, hogy a tanulmányi idő részeként a hallgatók egy teljes félévet egy választott vállalatnál töltenek, illetve a francia alma mater is egy teljes szemeszterre várja a magyar diákokat. Az ESSCA-nál a tanulmányi eredmények mellett ugyanolyan fontos az emberi tényező, az integritás, a humán értékrend, ezt mind a tanulmányi program kialakításánál, mind pedig az iskolai élet szervezésénél figyelembe veszik. Az innovatív oktatási módszertanú, interakcióra épülő kurzusok egy része smart tantermekben folyik. A budapesti campusra felvételt nyert hallgatók számára az iskola ösztöndíjat hirdetett, amely hazai viszonylatban is kedvező feltételeket biztosít három éven keresztül a jövő vezetői számára. Már csak néhány helyük van, így érdemes mielőbb pályázni!

Ahol nemcsak a hozott pont számít

Hitvallásuk szerint a vezetői készségek részben velünk született tulajdonságok, részben tanulhatók. Éppen ezért az érettségihez kötött felvételi elbeszélgetésen a vezetői hozzáállást, kompetenciákat és készségeket is mérik a jelentkezőknél. A tanulmányi eredmény vagy a középiskolából hozott pontok száma így nem az egyedüli szempont a felvételi elbírálás során. Az angol nyelvtudásra viszont szükség van, hiszen az oktatás ezen a nyelven folyik. A diákközpontú légkör megteremtéséhez a szoros mentori rendszer is hozzájárul. Az üzleti iskoláról sokat elárul, hogy a tanárok és mentorok fontosnak tartják, hogy név és érdeklődési terület szerint ismerjenek minden egyes diákot, valamint, hogy a diákot az első perctől kezdve segítsék abban, hogy eredményesen végezze el a képzést.

Biztos jövőt építenek

Dr. Deli-Gray Zsuzsa, az ESSCA Magyarország igazgatója szerint az ESSCA School of Management hallgatói mind akadémiai, mind gyakorlati, mind pedig kulturális szempontból kiemelkedő minőségű képzést kapnak. Az oktatás színvonalát és az iskola kiválóságát több nemzetközi akkreditáló szervezet elismeri: az Iskola rendelkezik az európai EQUIS, az amerikai AACSB és az angol ABMA nemzetközi akkreditációval. Az akkreditációk mindegyike az Iskola összes kirendeltségére kiterjesztett, így a diákok biztosak lehetnek abban, hogy bármely campuson folytassák a tanulmányaikat, ugyanazt a tudást, ugyanolyan formában és ugyanazon keretek között kapják meg. A tanulmányaik végén a diákok az ESSCA francia állam által elismert Bachelor in International Management francia diplomáját kapják, amely igen nagyra értékelt a multinacionális vállalatok körében.

Az elismert nemzetközi üzleti diplomával a zsebükben, a végzős hallgatóknak igen nagy esélyük van arra, hogy megtalálják az áhított álom munkahelyet, ahol bőségesen kamatoztathatják az iskolapadban tanultakat. A jövő menedzserei már válogathatnak a jobbnál jobb körülményeket kínáló állásajánlatok között, akár külföldön is. Az ESSCA ebben is segítségükre lesz.

A jelentkezés leggyorsabb formája

Az ESSCA budapesti campusa 2020. február 14-én péntekig várja a képzés és az ösztöndíj iránt érdeklődő diákok jelentkezését a monika.pasztor@essca.fr emailcímen. További információt ugyanott vagy a +36-20-227-6055 mobilszámon kaphatunk Pásztor Mónikától.

Az ESSCA

Az intézményt a franciaországi Angers-ban alapították 1909-ben. 1977 óta a Conférence des Grandes Écoles tagja. Az ESSCA budapesti campusa 1993-ban létesült és évente 750 diákot fogad 30 országból és azóta dupla diplomás programokat folytat a Budapesti Corvinus Egyetemmel. Magyarországon egyedülálló módon EQUIS, AACSB és AMBA akkreditációval is rendelkezik. A Financial Times a világ legjobb üzleti iskolái között tartja számon.

Szóljon hozzá!