ZETApress

hírportál

Jubileumi Jégálom

Téli szórakozás a Burgtheater és a Bécsi Városháza között: immár 25. alkalommal nyitja meg ma kapuit a Jégálom, a Wiener Eistraum. A negyedszázadra visszatekintő szabadtéri korcsolyapálya idén is újdonságokkal készül – tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája. Fotóink David Bohmann felvételei.

1996-ban még csupán 1800 m2-en, míg idén már több mint 9000 m2-es jégpályával várja a korcsolyázni vágyókat a Bécsi Jégálom. Az évek során egyre csak bővült a pálya: mára már nemcsak a város szívében felállított hatalmas korcsolyapálya, hanem a hozzá kapcsolódó romantikus ösvény a parkban, ahol a fák alatt kanyargó úton lehet korcsolyázni, illetve a tavaly felavatott Sky Rink Jégterasz, a korcsolyapálya emelete is része a téli hangulatnak. Idén már ezt fejlesztik tovább: a 120 méter hosszú emelkedő, ami a jégteraszra vezet fel, most részben fedett lesz és napnyugta után lenyűgöző fényjátékkal világítják majd meg.

Továbbra is külön gyakorlópálya segíti a kezdő korcsolyázókat és a gyerekeket, illetve a bécsi óvodák és iskolák is ingyen használhatják a Wiener Eistraum pályáját tanítási napokon 10-től 16 óráig. Most is kialakítják a nagy sikerű curling-pályákat, ezen kívül pedig idén egy nagyjából 20 fő befogadására képes faházat is felállítanak a Rathausparkban, saját curling pályával és cateringgel, amit privát és céges rendezvényekre is ki lehet bérelni.

Mivel Bécs legnagyobb ideiglenes jégpályája környezetbarát módon valósul meg, a Wiener Eistraum elnyerte az ÖkoEvent díjat. A tudatos hulladékkezelésen túl a gasztronómiai standok újrahasznosítható edényekben, bio minőségű élelmiszereket és hazai termelésből származó kulináris kínálatot biztosítanak a látogatónak. Ma 19 órakor ünnepi show-val nyitják meg a jubileumi évfordulót, majd 22 óráig ingyenes lesz a belépés. A Bécsi Jégálom egészen március 1-jén vasárnapig várja a látogatókat.

Szóljon hozzá!