ZETApress

hírportál

Bécsi pillanatok

Ahogy a korábbi években is, január közepén kezdődött az Autószalon (Vienna Auto Show) és az Utazás Kiállítás (Ferien-Messe) Bécsben. Az egykori osztrák császárvárosból a felvételeket is készítő Vigh Alex tudósított.

Négy hatalmas pavilon ad helyszínt a rendezvénynek, ebből kettőt az autó kiállítás ural. Az A-pavilon a külföldi utazások gazdája, míg a B-pavilon az osztrák belföldi kirándulásokra koncentrál. A rendezvényt folyamatosan országismertetők, vetítések és persze sajtótájékoztatók színesítik. A kiállítók január 16-án csütörtöktől 19-én vasárnapig várnak. Célszerű az internetes jegyvásárlással próbálkozni, mert a kiállítások igazán nagy tömegeket mozgatnak meg.

A nemzeti standokon nemegyszer táncosok, (népi)zenekarok lépnek fel, vagy csak egy harmonikás kísérgeti a kabala figurát. Sajnos magyar nemzeti pavilon idén sem volt, ahogy azt már megszoktuk. Bük, Hévíz és Mosonmagyaróvár próbálta tartani a frontot a magyar színeket illetően. Eredeti pozsonyi kiflit kóstoltam a szlovákok standján. Finom volt, a vége be volt hajlítva, akár fel is lehetett volna aggatni valahová. A dominikaiak 40 éves rumot kóstoltattak velem, igazán jó volt.

Szóljon hozzá!