ZETApress

hírportál

Kézműves sörfesztivál Bécsben

Mintegy száz ismert és új sörfőzde mutatkozik be november 22-23-án péntek-szombaton Bécsben, a kézműves sörök fesztiválján. A Craft Bier Fest idei vendége Finnország, amely Európa egyik legváltozatosabb sörpiacával büszkélkedhet ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Az osztrák sörösök a szakma osztálytalálkozójának is nevezik a bécsi Craft Bier Festet, amelyet holnap-holnapután rendeznek meg a Marx Halléban. A kézműves sörök fesztiválján mintegy száz régi és új sörfőzde mutatja be hagyományos és új főzeteit az Európa legkülönbözőbb országaiból érkező publikumnak. Itt mutatkozik be először a szélesebb nyilvánosság előtt például a bécsi Illegal Brewing, amely az Austrian Beer Challenge-en, az osztrák sörfőzdék országos bajnokságán két díjat is bezsebelt.

De nemcsak Bécsben, hanem Alsó-Ausztriában is nagy a mozgolódás kézműves sör fronton. Először prezentálja söreit az osztrák főváros közönségének például az allentsteigi Brauviertel, akik felső erjesztésű angol sört, ale-t készítenek számtalan variációban. A kézműves sörök fesztiválján lesz a premierje a kottingbrunni Mei Durschtnak és a ramplachi Zeiserlnek is.

A kétnapos fesztivál vendége Finnország, amely sok sörkedvelő számára fehér folt a sörtérképen. Amióta a skandináv ország a 90-es évek közepén felszabadult az alkoholtilalom, a monopóliumok és az extrém magas adók béklyója alól, elképesztő gyorsasággal alakult ki az Európában szinte páratlanul gazdag és változatos sörpiaca. A Marx Halléban tíz finn kézműves sörfőzde mutatkozik be, a tökéletes finn életérzéshez pedig az országból származó jellegzetes röviditalok és ételek járulnak hozzá. A Craft Bier Festre a belépő 10 euró ? a kétnapos 16 euró ?, ami magában foglalja a kóstolópohár árát is.

Szóljon hozzá!