ZETApress

hírportál

Kivándorló a Palotanegyedben

A kivándorlóTolvaly Ferenc: L’Emigrant – A Kivándorló című kétkötetes regényét mutatta be szerzője tegnap este a Horánszky utcai Párbeszéd Házában. A beszélgetőtárs a házigazda Sajgó Szabolcs jezsuita atya volt. Közreműködött Denk Viktória énekművész és Kékesi Enikő, a Magyar Katolikus Rádió fő-munkatársa.

Az I. kötet 432, a II. 272, a kettő együtt 704 oldal. Szerkesztette: Laik Eszter, kiadja a 21. Század Kiadó. “Idegen voltam és befogadtatok” (Máté 25,35) – olvasható a címoldalon.

Tolvaly Ferenc regénye egy újabb lélekutazás. Hőse ezúttal Katalónia lenyűgöző kulisszái között keresi önazonosságát, az öncsalás nélküli hitet, a megbékélést és a szeretet igaz útját. Sándor Budapesten él és alkot. 60. születésnapján úgy tűnik, minden adott a gondtalan élethez. Amikor váratlanul külföldre hívják vendégelőadónak, megváltozik a világ.

Barcelonában kénytelen szembenézni a kételyekkel és fájdalmakkal, amelyeket gyerekkora óta magában hordoz és amelyekre korábbi zarándoklatai alatt nem talált választ. 2017 őszén a városban heves indulatokat gerjeszt a katalán elszakadási küzdelem, ami felerősíti Sándor belső szabadságharcát: cserélhet-e hazát őszülő fejjel, elhagyhatja-e családját egy szenvedélyes szerelemért, kezdhet-e tiszta lappal új életet – lemondva a hétköznapok rutinjáról.

A könyv a katalán vidék kulturális gazdagságának, sokszor meghökkentő szokásinak panorámája. Miközben gyönyörködünk benne, hangaláfestésként beszűrődik a L’Emigrant, a katalán kivándorlók honvággyal teli, szívfacsaró dala – olvasható a hátsó borítólapon.

1 hozzászólás

  1. Kedves Olvasónk! Szeretettel meghívjuk Tolvaly Ferenc: A kivándorló című regényének bemutatójára. Időpont: 2020. január 30-a csütörtök 18 óra. Helyszín: Cervantes Intézet Budapest VI. Vörösmarty u. 32. Cervantes-terem. A szerzővel Oláh Andrea rádiós újságíró beszélget, a kötetből Huszárik Kata színművész olvas fel részleteket. Tolvaly Ferenc a bemutató után dedikálja művét. A könyv a 21. Század Kiadó és a Cervantes Intézet közös rendezvényén 25%-os kedvezménnyel kapható.