ZETApress

hírportál

Bécsi terpeszkedők

Plakat Spreading Wiener Linien felvételénA terpeszkedő utasok ellen indított kampányt a bécsi közlekedési vállalat. Mivel a bécsi közlekedési vállalathoz, a Wiener Linienhez egyre több panasz érkezik a manspreading, vagyis a nagy terpeszben ülő ? jellemzően férfi ? utasok miatt, a cég kampányt indított a helyes ülésmódért a közösségi médiában.

? Legyél úriember, és ülj zárt lábakkal! ? címmel indított figyelemfelkeltő kampányt a közösségi médiában a bécsi közlekedési vállalat a manspreading ellen. Ugyanis akárcsak Madridban, New Yorkban vagy Los Angelesben, az osztrák fővárosban is egyre többen panaszkodnak amiatt, hogy a tömegközlekedési eszközökön nagy terpeszben ülő ? jellemzően férfi ? utasok rálógnak a szomszéd ülésekre is.

A buszon, villamoson és metrón elvárt helyes ülésmódról a Wiener Linien egy kis plakátot készített, ezt posztolta Facebookon és Twitteren Még ülsz vagy már terpeszkedsz? kommentárral. Az akció célja, hogy finoman figyelmeztessék a terpeszkedő utasokat: legyenek tekintettel másokra is. A Wiener Linien a közösségi média felületein egyébként rendszeresen emlékezteti utasait, hogy mi az elvárt magatartás a tömegközlekedési eszközökön és a megállókban. Járatain naponta 2,6 millióan utaznak ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Szóljon hozzá!