ZETApress

hírportál

Okos-telefon a temetőben

Beethoven, Schubert és Mozart síremlékeiOkos-telefonos vezetett túra a Bécsi Központi Temetőben. Európa második legnagyobb temetőjébe nemcsak megemlékezni, de sétálni is járnak az emberek. A sírkert most már okos-telefonos alkalmazással is felfedezhető: letölthető audio guide mutatja be a hely történelmi és építészeti sokszínűségét, illetve a Temetkezési Múzeum tárlatát.

Körülbelül 300 ezer sírral és 2,5 négyzetkilométeres területtel a Bécsi Központi Temető Európa második legnagyobb temetője. Itt találjuk többek között Beethoven, Schubert vagy akár Falco síremlékét is, de még rengeteg híres ember neve szerepel a sírköveken. A temető 145 éves múltjával nemcsak történelmileg kiemelkedő, építészeti emlékei, valamint sokszínű növény- és állatvilága is sok érdekességet kínál a látogatóknak.

A lenyűgöző hely most már egy mobiltelefon segítségével is felfedezhető, időtől és helytől függetlenül bejárhatjuk híres emberek emlékhelyeit és gyönyörködhetünk a sokszínű természetvédelmi környezetben. Már a Bécsi Központi Temető Temetkezési Múzeumában is elérhetővé vált az új audio guide, mellyel több mint 250 kiállítási tárgy részleteit fedezhetik fel a látogatók a kirándulás során. A múzeumi túra 96 percig tart és 40 ismeretterjesztő és érdekes fejezetre van osztva ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája. Fotónk Schaub-Walzer, PID felvétele.

A bécsi Hearonymus alkalmazáson keresztül bármilyen okos-telefon modern audio-kirándulássá változtatja a múzeumokat és a kiállításokat. Az alkalmazás két kattintással letölthető a saját telefonunkra és internetkapcsolat nélkül is működik. Ebben az alkalmazásban érhető el a Bécsi Központi Temető és a Temetkezési Múzeum audioguide anyaga német és angol nyelven egyenként 6,99 eurós áron. Így nemcsak a helyszínen, hanem akár úton hazafelé, vagy otthon a kanapén ülve is részesei lehetünk az interaktív túrának. Az audio guide helyben is elérhető 5 eurós csökkentett áron.

Szóljon hozzá!