ZETApress

hírportál

Katamarán Bécsből

Twin City Liner Robert Kovacs felvételénBudapestre jön a bécsi katamarán, a Twin City Liner. Kísérleti jelleggel Budapestig hajózik le novemberben az egyébként Bécs és Pozsony között közlekedő katamarán, a Twin City Liner. Ha a próbaút sikeres lesz, a jövőben gyakrabban érkezhetnek hajón bécsiek a magyar fővárosba.

A Twin City Liner gyors-katamarán 13 éve ingázik naponta háromszor Bécs és Pozsony között a Dunán, eddig több mint 1,8 millió utast szállított. Történetében először, november 22-én pénteken azonban a magyar fővárost veszi célba a különleges hajó. Reggel 9-kor indul Bécsből és délután 3-kor köt ki Budapesten, fedélzetén mintegy 250 bécsivel. Vissza november 24-én csütörtökön indul, így utasainak elég ideje marad, hogy felfedezzék a karácsonyi ünnepekre készülődő Budapestet.

Az egyedülálló hajókirándulásra a részvétel fejenként 349 euróba kerül, ebben a hajójegyen kívül benne van 2 éjszaka szállás egy belvárosi négycsillagos szállodában, a transzferek és egy buszos városnézés is. Ha a próbajárat sikeres lesz, már akár jövő évtől gyakrabban megismételhetik a hajóutat ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája. Fotónk Robert Kovacs felvétele.

A Twin City Linert a Wien Holdinghoz tartozó Central Danube és a Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien működteti. 2008-tól két kisebb hajó szolgálta ki a forgalmat, idén március óta azonban már csak az új, 250 személyes gyors-katamarán közlekedik. A hétmillió eurós modern hajó a Cowes-i Wight Shipyard hajógyárban készült az ausztrál Incat Crowther tervei alapján. Noha az új hajó alig valamivel nagyobb, mint elődei, kétszer annyi utast tud szállítani. Ráadásul sokkal elegánsabb és kényelmesebb körülmények között. A fedélzetén 12 kerékpár biztonságos szállítására van lehetőség, és egy elektromos biciklit is fel lehet tölteni az út során.

Szóljon hozzá!