ZETApress

hírportál

Pincérfutás Bécsben

Éjszakai futóversenyVilágosság a világ számára! a mottója a Bécsi Éjszakai Futásnak, amelyet 13. alkalommal rendeznek meg Bécsben. A résztvevők idén egy szemműtéteket finanszírozó alapítványt támogatnak. A verseny zárásaként több felszolgáló is lefutja a napi maratoni távolságát egyenruhában és pincértálcájával.

Több mint húszezer résztvevőt várnak ma a bécsi éjszakai jótékonysági futásra, az Erste Bank Vienna Night Runra, melynek útvonala a történelmi bécsi Ringen halad végig. A résztvevők 20:15-kor, öt blokkban indulnak a Burgtheater elől, a cél a Parlamentnél lesz. Az öt kilométeres táv lefutásával a versenyzők a Licht für die Welt jótékonysági szervezetet támogatják, amely afrikai országokban finanszíroz szemműtéteket a szegények számára. A futóversennyel az elmúlt 12 év alatt több mint 800 ezer eurót gyűjtöttek össze.

Az Éjszakai Futás részeként a bécsi kávéházak negyedik alkalommal rendezik meg a Pincérfutást. Az esemény célja felhívni a figyelmet arra, hogy a kávéházak alkalmazottai naponta maratoni távokat tesznek meg. Összesen mintegy ötven felszolgáló sorakozik majd fel a rajtvonalnál egyenruhában és tálcával a kezében, hogy lefussa a 2,5 kilométernyi távot ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája. Fotónk: PID / Votava felvétele.

Szóljon hozzá!