ZETApress

hírportál

Bécsi Szemétfesztivál

Szemétfesztivál Bécsben PID HoudekÚjrahasznosított körhinta, teherautó-szimulátor és az Apolló kapszula pontos mása várja az érdeklődőket a bécsi Szemétfesztiválon, a Mistfesten. A szeptember 21-22-én megrendezett fesztiválon minden a környezettudatosságról szól és az egész családnak érdekes programokat kínál ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája.

E hét végén az egész család megismerkedhet Bécsben a narancssárga ruhások munkájával és számos környezettudatos programon vehet részt. A 28. Szemétfesztivál alkalmából ugyanis a bécsi köztisztaságiak (MA 48) változatos programokkal és játékokkal várják a látogatókat.

A fesztiválon a gyerekek nemcsak megcsodálhatják Ausztria első teljesen elektromos szemeteskocsiját, hanem fel is mászhatnak rá vagy bele is ülhetnek. A fiatalok egy szimulátor segítségével kipróbálhatják, milyen vezetni a teherautókat, egy ütközésszimulátor segítségével pedig megtapasztalhatják, hogyan kerülhetik el a koccanásokat. A jármű-kiállításon az Apolló kapszula mérethű másolatát is bemutatják. Így bárki átélheti a zsúfolt körülményeket, amelyek között az űrhajósok a Holdra és vissza repültek.

A fesztivál másik attrakciója az újrahasznosított anyagokból készült körhinta, amelyet kizárólag használaton kívüli tárgyakból állítottak össze. Egy régi kádat például hajóvá alakítottak át, egy üres gázpalackot pedig rakétává. A körhintát két kerékpárral lehet hajtani, így a szülök is aktívan kivehetik a részüket. Az ingyenes rendezvény minden évben ezreket vonz, és a kutyákat is szívesen látják. A Mistfest természetesen a környezetbarát rendezvény minden kritériumának megfelel.

Szóljon hozzá!