ZETApress

hírportál

Kormányfői gratuláció

Bajnai Gordon miniszterelnök telefonon gratulált Andor Lászlónak, miután az Európai Parlament ma jóváhagyta az új Európai Bizottság összeállítását. Holnaptól Andor László foglalkoztatási, szociális ügyi és esélyegyenlőségi biztosként a gazdasági válság leküzdése szempontjából meghatározó jelentőségű tárcát vezet.

A Bizottság munkájának most kezdődő ötéves ciklusában kiemelt cél a munkanélküliség és a szociális gondok kezelése, amely meghatározó szerephez jut majd a Lisszaboni Stratégiát felváltó EU 2020 stratégiában is. Andor László tehát kiemelten fontos szerepet kapott José Manuel Barrosotól, a Bizottság elnökétől.

Bajnai Gordon hangsúlyozta: a magyar biztos történelmi feladat előtt áll, amire a felkészültségét európai parlamenti meghallgatásán is bizonyította. Andor úr igazolta integritását és függetlenségét, valamint demonstrálta, hogy elegendő szaktudással rendelkezik a területen, szakmailag alkalmas a biztosi hivatal betöltésére ? olvasható a múlt héten közzétett levélben, amelyet még a január 13-i meghallgatás után fogalmaztak meg a parlamenti szakbizottság koordinátorai a magyar jelöltről.

A kormányfő azt kérte Andor Lászlótól ? akit még novemberben jelölt ?, hogy munkájával járuljon hozzá ahhoz, hogy a munkahelyek száma minél hamarabb gyarapodjon az Európai Unióban. Arra is megkérte, hogy szenteljen kiemelt figyelmet a szociális biztonság és az esélyegyenlőség megerősítésére, mert erre a válság negatív hatásai miatt most különösen nagy szükség van ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!