ZETApress

hírportál

Szociális bolt a bevásárlóközpontban

Szociális bolt nyílt Bécs legnagyobb bevásárlóközpontjában, a Donau Zentrumban. A szortiment a bevásárlóközpontban működő üzletektől származik és hamarosan frissen főzött ételekkel bővül ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Mivel Bécs Donaustadt részében is sokan élnek szegénységben, akik számára nagy kihívás a mindennapi élet finanszírozása, a Szamaritánus Szövetség szociális boltot alakított ki a városrészben található Donau Zentrumban. Az osztrák főváros legnagyobb bevásárlóközpontjában Michael Ludwig, Bécs fő-polgármestere a szociális bolt megnyitásán látható Christian Jobs fotóin a Szamaritánus Szövetség és a Donaustadt kerület képviselőivel.

Az Európában egyedülálló módon, plazában kialakított szociális bolt 100 négyzetméteres értékesítési területen a szupermarketekre jellemző áruválasztékot kínál a diszkontáraknál alacsonyabb áron. A kínálat a friss élelmiszerektől a konzerveken át a higiéniai cikkekig terjed, és a Donau Zentrumban található vendéglátóhelyeknek köszönhetően hamarosan frissen elkészített ételekkel bővül. Az üzlet szortimentjének nagy része a bevásárlóközpontban működő üzletektől és kereskedőktől származik, így még a környezetet sem szennyezik a szállítással.

Akárcsak a Bécsi Szamaritánus Szövetség többi szociális boltjában, itt is csak alacsony jövedelmű emberek, családok vásárolhatnak. A gyermekes családok gyermekenként további támogatásra is számíthatnak. Az üzletben kiváltott igazolvánnyal hetente maximum 30 euróért vásárolhatnak.

Szóljon hozzá!