ZETApress

hírportál

Villanyautók rekordkísérlete

A világ leghosszabb elektromos járművekből álló konvojával szeretne bevonulni a Guiness Rekordok Könyvébe a bécsi E-Mobilitási Parádé. Ma több mint nyolcszáz elektromos meghajtású jármű köröz majd a Ringen ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Több mint nyolcszáz e-autót, e-buszt, e-teherautót, e-biciklit, e-rollert és e-mopedet várnak ma délután a bécsi Ringre, ahol a világ leghosszabb, elektromos meghajtású járművekből álló konvojával szeretnének bevonulni a Guiness Rekordok Könyvébe. A rekordkísérletben bárki részt vehet, aki előzetesen regisztrálta elektromos járművét ? a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien például az e-buszával és a még tesztelés alatt álló önvezető e-buszával is képviselteti majd magát.

A rekordkísérletre az E-Mobilitási Parádé keretén belül 15 és 17 óra között kerül sor. A rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet a klímabarát mobilitásra. Bemelegítésként már 10 órától a Gänsbachergasse 1-ben óriási e-mobilitási piactér várja az érdeklődőket jármű-bemutatókkal, tesztvezetéssel, előadásokkal és hasznos tanácsokkal, tippekkel. Ezt követi az elektromos járművek felvonulása Rock den Ring mottóval a Ringen ? ami egyben a rekordkísérlet is ? majd 17 órától a Heldenplatzon sorakoznak fel a járművek, ahol színes program várja a résztvevőket.

Szóljon hozzá!