ZETApress

hírportál

IVECO BUS Palmán

IVECO BUS Palma de MallorcánHatvan földgáz-üzemű IVECO URBANWAY autóbuszt vásárol a hosszú távon fenntartható mobilitás iránt elkötelezett EMT Palma. Nyolc példányt már leszállított az IVECO BUS az EMT Palma, azaz Palma Város közlekedési vállalata számára ? tudatta Vlasits Tamás IVECO marketing koordinátor.

Az összesen hatvan földgáz-üzemű autóbuszra a márka a hosszú távon fenntartható személyszállítás támogatása jegyében nyert el megrendelést. A sűrített földgázzal üzemelő, 12 méteres URBANWAY az IVECO BUS az alternatív üzemanyagok iránti elkötelezettségének megtestesítője ? a márka még 1995-ben mutatta be az első ilyen hajtásrendszerű modelljét.

Az IVECO BUS leszállította az első nyolc példányt abból a hatvan sűrített földgázzal üzemelő autóbuszból, amelyekre az EMT Palma (Empresa Municipal de Transportes de Palma, azaz Palma Város Közlekedési Vállalata) adott le megrendelést az év elején. E járművek mintegy ötezer fős utaskapacitása az ötös, hetes és nyolcas helyi autóbuszvonalakat erősíti majd. A két vállalat céljai megegyeznek: a hosszú távon fenntartható mobilitás fejlesztése, illetve a személyszállítás káros-anyagkibocsátásának mérséklése.

Az EMT Palma járműflottájának megújulása egyben a vállalat olyan alternatív energiaforrások iránti elkötelezettségét is erősíti, mint például a földgáz, egyúttal Palma de Mallorca a városi közlekedés fejlesztési lehetőségeit kutatja ezzel. A palmai városházán tartott járműátadó ünnepségen egyaránt megjelent Jose Hila, Palma polgármestere, Francesc Dalmau, hosszú távon fenntartható mobilitásért felelős polgármester-helyettes, Mateu Marcus, az EMT Palma igazgatója, valamint Juan Miguel Vázquez, az IVECO BUS márka spanyolországi igazgatója, aki így fogalmazott: Fontos időket élünk, amikor a kormányzatok jelentős erőfeszítést tesznek, hogy mind nagyobb mértékben invesztáljanak a környezetet kevésbé szennyező járművekbe. E folyamatok egyértelműen rámutatnak a közösségi közlekedés fontosságára életünkben, és gyártóként büszkeséggel tölt el, hogy az IVECO BUS termékeivel és szolgáltatásaival mi is hozzájárulhatunk mindehhez.

? E két, Palma számára egyaránt kiváló hír jól mutatja a helyi önkormányzat elkötelezettségét a kényelmes alternatívákat kínáló közösségi közlekedés iránt ? tette hozzá Jose Hila. Ugyancsak részt vett a rendezvényen Neus Truyol, a városmodell, a lakhatási körülmények és a hosszú távú fenntarthatóság területeiért felelős önkormányzati képviselő, Sonia Vivas a társadalmi igazságosság, a feminizmus és az LGBTI területeiért felelős képviselő, illetve Irene Nombela mobilitási főigazgató.

A közösségi közlekedés szakterületének egyik vezető márkájaként az IVECO BUS a hosszú távon fenntartható fejlődés elkötelezett híve. Olyan kis szén-dioxid-emissziójú megoldásokat kínál, amelyek az üvegházhatású gázok kibocsátását egynegyedével csökkentik. Az IVECO BUS alapvető stratégiája járművei nem kívánt környezeti és társadalmi hatásainak következetes mérséklése, azok teljes életciklusa során. E célkitűzései megvalósítása érdekében a vállalat olyan innovatív megoldások kifejlesztésére összpontosít kutatási tevékenységében, amelyek a környezetszennyezés és a zajkibocsátás mérséklését, valamint termékei újrahasznosíthatóságának növelését célozzák. Mindezt a földgáz-üzemű autóbuszok több mint húszévi fejlesztése is bizonyítja ? a márka már 1995- ben bemutatta az első ilyen modelljét.

URBANWAY Natural Power ? a hosszú távú fenntarthatóság zászlóshajója

Az IVECO BUS földgáz-üzemű hajtástechnikával szerelt autóbuszai környezetvédelmi szempontból a hagyományos energiaforrások legkedvezőbb energiaalternatíváját kínálják napjainkban. Ezen megoldásaival a teljes, azaz a kitermeléstől a járműbeli felhasználásig terjedő folyamat szénlábnyoma akár húsz százalékkal kisebb szén-dioxid-kibocsátást is eredményezhet.

A Natural Power sorozat hatékonyan segíti a természeti erőforrások kímélését, mivel száz százalékban kompatibilis a szerves-hulladékból előállítható biometánnal. Ennek köszönhetően e járműveket kiváló szénmérleg jellemzi, és az üvegházhatású gázok képződését akár 95 százalékkal csökkentve jelentős előrelépést képviselnek az energiaátalakulás folyamatában. A finompor-kibocsátás közel nullára, a nitrogén-oxidok emissziója pedig több mint harmadával csökkenthető a földgáz használatával. A zajszint is a felére mérsékelhető, ami különösen kedvező körülményeket biztosít a járművezető, az utasok és a gyalogosok számára egyaránt.

Az IVECO BUS 12 méteres URBANWAY autóbuszai jelentősen, akár öt decibellel is csökkenthetik a zajszintet, amely nagyban hozzájárulhat a városok zajszennyezésének mérsékléséhez. Az utasok biztonsága ugyancsak alapvető fontosságú a márka számára. Ennek érdekében e modellt független első kerékfelfüggesztések, elektronikus szabályzású fékrendszer (EBS), tolató- és ajtókamerák, automatikus motortéri tűzoltó-berendezés, beltéri kamerarendszer, valamint a kedvező kilátást szolgáló, magas vezetői üléspozíció jellemzik.

A könnyebb utasáramlás érdekében az URBANWAY két elektromos ajtóval készül, két kerekesszéknek is helyet kínál. Az álló utasoknak nagy központi térrel szolgál, ahol a mozgáskorlátozottak számára fenntartott négy ülést külön színnel jelölik. Emellett kettős kerekesszék-rámpát találunk a középső ajtónál, az utastájékoztatást pedig belső információs képernyő segíti. Ez a modell hatfokozatú automatikus sebességváltóval, magas kivezetésű kipufogócsővel, a tetőre szerelt hűtő-fűtő légkondicionáló berendezéssel készül. Az utastérben továbbá a mobileszközök töltését kettős USB-csatlakozók, a napfény elleni védelmet pedig sötétített üvegek szolgálják.

IVECO BUS ? vezető az alternatív energiák területén

A CNH Industrial Group több mint 25 éve vezető a dízel-üzemanyagok alternatíváiként szolgáló energiaforrásokkal ? mint például a földgázüzem és a hibrid-elektromos technika ? hajtott járművek gyártása és forgalmazása területén. A CNH Industrial Group autóbuszmárkái az energiaátalakulásukat olyan sikeresen teljesítettek, hogy termelésükben az alternatív járművek felülmúlják a dízelváltozataikat.

Az IVECO BUS környezetet kevésbé terhelő autóbuszai a városi közlekedés valamennyi kihívására ? úgymint a levegőminőség, a környezetvédelem és a zajszint ? megoldást kínálnak. Ráadásul eközben nem kötnek kompromisszumot e közlekedési mód alapvető előnyeinek ? a sokoldalú alkalmazhatóság és a kedvező üzemi költségek ? kárára.

Alternatív hajtásrendszerei kínálata révén a márka jól felkészült a helyhatóságok és közlekedési vállalatok igényeinek kielégítésére, akárcsak az utazóközönségére, akik a természeti erőforrásokat, a környezetet és az közegészséget egyaránt kímélő, tisztább üzemű járműveket szeretnének.

Ezen energiaforrások körében az IVECO BUS földgáz-üzemű és hibrid hajtásrendszerű autóbuszcsaládokat kínál. A sebességváltót nem igénylő, tisztán elektromos üzemmódnak köszönhetően a hibridtechnika lágy, rángatásmentes gyorsításokat tesz lehetővé. A lassítások során pedig az akkumulátorokba jelentős mértékű energia visszatáplálható, amely azután az elindulást követő gyorsítások és a meredek emelkedők leküzdése során hasznosítható.

Az IVECO BUS kifejlett és már ma elérhető megoldásokként kínálja e technikáit a XXI. század városi személyszállításának kihívásaira ? újabb lépést téve a káros-anyagkibocsátás nélküli szállítás felé. Az IVECO BUS a CNH Industrial N.V. egyik márkája. A New York-i és a milánói tőzsdén is jegyzett CNH Industrie! N.V. a termelési eszközök egyik világméretű vezető gyártója.

A közösségi közlekedés terén jelentős szereplőnek számító és az európai vezető buszgyártók közé tartozó IVECO BUS olyan járművek széles választékának tervezésével, gyártásával és értékesítésével foglalkozik, amelyek a közösségi és a magánüzemeltetők minden igényének megfelelnek: iskolabuszok, városközi és turistabuszok (CROSSWAY, EVADYS és MAGELYS); szóló és csuklós városi buszok, beleértve a BRT-alkalmazásra való változatokat is, az olyan tiszta technológiák élenjárójaként, mint a CNG- és a hibridhajtás (URBANWAY és CREALIS); mini- és midi-buszok mindenféle személyszállítási feladatra (DAILY)különböző alvázak felépítményezők számára.

Az. IVECO BUS több mint ötezer főt foglalkoztat két gyártóegységében, a franciaországi Annonay és a csehországi Vysoké Myto városában. Mindkét gyár bronzérmet kapott 2013-ban a WCM (World Class Manufacturing) szerinti auditálásuk után, amely a gyártási folyamatoknak a világ legszigorúbb szabványai szerinti irányítását biztosító nemzetközi módszertan. Az IVECO BUS és az IVECO kiterjedt szervizhálózata a világ minden részén támogatást biztosít, ahol csak IVECO BUS járművek dolgoznak.

Szóljon hozzá!