ZETApress

hírportál

Bécsben a nők a középpontban

Bécsi központ a nőkértBécs egy új, kifejezetten nők számára létrehozott központtal gazdagodott, ahol egy szociális munkás és egy erre szakosodott pszichológus látja el a segítséget kérőket. A nők fokozatos előtérbe helyezése már az egyes közterek nevében is felfedezhető a nagyvárosban ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Bécsben átadták a Városházától nem messze kialakított Frauenzentrumot (Központ a nőkért), ahova nők és fiatalkorú lányok heti 5 napon fordulhatnak személyesen is segítségért. A nyílt kommunikációt segíti, hogy a szolgáltatás anonim és ingyenes, valamint egy szociális munkás és egy erre szakosodott pszichológus látja el a segítséget kérőket. Az új központhoz telefonon és személyesen is a megfelelő szakemberekhez fordulhatnak a nők, mind jogi és pénzügyi, mind pedig pszichológiai természetű kérdésekkel. 2018-ban 1400 tanácsadásra került sor, ahol a leggyakoribb téma a válás és a szakítás volt.

Bécs azonban nem csak a Fraunzentrum kialakításával szeretne több figyelmet fordítani a nőkre. A város Seestadt Aspern városrészében idén már több mint 50 utca, park és köztér viseli híres, erős és független nők neveit. Neveztek el fasort Barbara Prammerről, aki az osztrák Nemzeti Tanács első női elnöke volt, de találkozhatunk Wangari Muta Maathai kenyai környezetvédő és politikus nevével is, ha Bécs utcáit járjuk.

Jelenleg 6768 forgalmi terület működik Bécsben, amelyekből 492 utcát, közt és teret nők után neveztek el, míg 4002 forgalmi terület jól ismert férfiaknak állít emléket. PID/Votava Martin felvételén Kathrin Gaal nőkért felelős városi tanácsnok és Barbara Huemer bécsi közgyűlési képviselőnő találkozik.

Szóljon hozzá!