ZETApress

hírportál

Újszülött elefántlány a bécsi állatkertben

Egy elbűvölő elefántlánnyal gyarapodott a hétvégén a Schönbrunni Állatkert. Szombaton hajnali 2 órakor megszületett Numbi, a 27 éves elefánt nőstény kölyke a bécsi állatkertben ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája. Fotóink a Tiergarten Schönbrunn felvételei.

Már hetek óta éjszakai műszakot vállaltak a bécsi állatkertben az állatgondozók, hogy figyelemmel tudják követni a szülés minden pillanatát. A kis-elefánttal minden rendben van, 90 cm és 90 kg. Numbi tapasztalt, nyugodt és mindenekelőtt nagyon gondoskodó anya, nagy figyelmet fordít kislányára.

? A kislány megpróbál lépést tartani az anyjával, a hasa alatt halad. A következő napokban Numbi és kis-elefántja a létesítmény elzárt részében maradnak, a látogatók sajnos egyelőre nem láthatják őket. Fontos, hogy Numbi alkalmazkodni tudjon az új helyzethez! ? mondta Dagmar Schratter, az állatkert igazgatója. Az elefántbébi lombikprogramból született, Numbit a dél-afrikai Phinda-rezervátumból származó vadbika fagyasztott spermájával termékenyítették meg.

Szóljon hozzá!