ZETApress

hírportál

Többször használd poharadat!

Bécsi kávéspoharakBécsben többször-használatos poharakkal harcolnak a klímaváltozás ellen. Kitűnően vizsgázott Bécs első többször-használatos kávés-pohárrendszere: Az első két hónapban csaknem ötvenezer myCoffeeCups bögrét bocsátottak ki, amivel kb. egy tonna hulladéktól kímélték meg a környezetet. Az akcióhoz már 50 vállalat csatlakozott.

A myCoffeeCup néven futó projektet az osztrák főváros önkormányzata is támogatja. ? A többször-használatos kávés-poharaknak köszönhetően a kávéfogyasztók már az első hetekben egy tonna szemetet spóroltak meg, örülök, hogy a bécsiek ilyen jól fogadták a hulladékcsökkentésre és a klímavédelemre irányuló intézkedést ? üdvözölte Ulli Sima környezetvédelmi városi tanácsnok a kezdeményezést. Egy ilyen poharat egyébként ötszázszor lehet felhasználni, amivel Bécsben évente mintegy 84 millió egyszer-használatos poharat válthatnak ki. A poharak egy euróba kerülnek és jelenleg 50 üzletben kaphatóak.

? Nagyon örülünk annak, hogy ennyien döntöttek a környezetvédelem mellett. A kezdeményezéssel közösen már ötvenezer eldobható pohár használatát kerültük el, amivel máris egy tonna szemetet spóroltunk meg ? ismertette elégedetten Christian Chytil, a CUP SOLUTIONS ügyvezető igazgatója. A cél az eldobható poharak használatának és környezetszennyező hatásának redukálása, amivel nem csak Bécs utcaképe javulna, hanem jelentős mértékben hozzájárulna a széndioxid-kibocsátás csökkentéséhez is.

A kávés-poharakat a vevők a város négy pontján elhelyezett myCoffeeCup-automatáknál adhatják vissza. Minden visszaváltott pohárért 1 eurós kupont kapnak, amit újabb kávéra vagy más termékekre válthatnak be ? tudatta a Eurocomm-PR Budapest, Bécs Város Külképviseleti Irodája. Fotónk PID/Christian Fürthner felvétele.

Szóljon hozzá!