ZETApress

hírportál

Az egészségesen tiszta otthonért

Bármennyire is hihetetlennek tűnik, de a vegyszeres tisztítószerekkel való takarítás károsabb lehet, mint a dohányzás. Nem csak a tüdőkapacitást csökkenti, de akár a tüdő korai elöregedését is okozhatja, főleg a nőknél ? állapította meg egy több mint 20 éven át tartó norvég kutatás.

Márpedig melyik háziasszony ne érezné, itt a tavasz, szóval elkerülhetetlen egy kiadós nagytakarítás. Természetesen a gyakorlott hölgyek rutinból oldják meg a családi fészek ragyogóvá tételét, mégsem mindegy, hogy hogyan kezdjünk hozzá és mikre fontos odafigyelni. Ráadásul az sem mindegy milyen szereket használunk, hiszen napjainkban egyre többen allergiások valamire. De védeni szeretnénk a mérgezés lehetőségétől gyermekeinket és a házi-kedvenceinket is.

Ha nagytakarítás a feladat, akkor felejtsd el a szelektálást és a rendszerezést. Sokan abba a hibába esnek, hogy egy kalap alá veszik a szelektálást a nagytakarítással, és mindkét feladatot egy időben akarják elvégezni. Ez súlyos hiba, mert a két dolgot mindig külön kell kezelni.

Takarításnál mindig fontos, hogy milyen eszközöket és takarítószereket használunk. A jól megválasztott eszközök és takarítószerek nem csak megkönnyítik számunkra ezt a házimunkát, hanem az elvégzéséhez szükséges időt is lényegesen lecsökkentik. Mindig figyelj a takarítóeszközöknél is arra, hogy minőségi eszköz legyen, ami sok éven át segíti a munkádat.

? Érdemes körülnézni a magyar piacon és olyan tisztítószert választani, ami nem tartalmaz alkoholt, környezetbarát hatóanyagokat tartalmaz, mégis hatékonyan és legfőképp gyors takarítást tesz lehetővé, ezzel időt és rengeteg energiát spórolunk meg ? mondta Galovtsik Lilla, a Cleanne Crystal clean ügyvezető igazgatója. Mindenképp csak olyan tisztítószerrel takarítsunk, ami káros vegyi-anyagmentes, természetes anyagokat tartalmaz, szagtalan, és mint a környezetre, mint az egészségünkre ártalmatlan.

Szóljon hozzá!