ZETApress

hírportál

Adományok orvosoknak

Adományokkal segítik a haiti orvos-csapatot. Öt magyar orvosból álló Haiti Misszió indult a földrengés sújtotta szigetre, ahol péntek óta komplett sürgősségi felszereléssel vesznek részt a sérültek ellátásában.

A B. Braun Medical Kft. közel félmillió forintértékű varrófonalat, fertőtlenítőt és infúziós oldatot adományozott a Haitire induló orvos-csapatnak. A Debreceni Egyetem katasztrófavédelmi csoportja (DEKOM) pénteken reggel indult Haitire. A Dr. Késmárky András vezette csapat komplett sürgősségi felszereléssel vesz részt a kinti orvosok munkájában.

A B. Braun Medical Kft. varrófonalból, fertőtlenítőkből és infúziós oldatokból álló termékcsomagot állított össze közel félmillió forintértékben, amely segíti majd az orvosok munkáját a Haitin megsérült többszázezer ember ellátásában.

A társadalmi ügyek iránt elkötelezett vállalatként a B. Braun számára fontos, hogy egy ilyen, az egész világot megrázó katasztrófa esetén felelős vállalati polgárként lépjen fel, és termékeivel segítse a földrengés sérültjeinek ellátását ? mondta el Horn Péter, a B. Braun Medical Kft. ügyvezető igazgatója. A gyereksebészből, belgyógyászból és traumatológusból álló orvos-csapat a tervek szerint január 30-án érkezik haza Haitiről ? tudatta Környei Ágnes, WELL PR Ügynökség.

Szóljon hozzá!