ZETApress

hírportál

Budaörsi konferenciák

Budaörsi Egészségügyi KözpontNemcsak orvosoknak szólnak a budaörsi szakmai konferenciák. Formabontó konferenciasorozatot indít a Budaörsi Egészségügyi Központ a korszerű egészségügyi ellátás lehetőségeiről és módszereiről ? tudatta Révész Gábor kommunikációs tanácsadó.

Az első rendezvényt április 5-én pénteken tartják a Budaörsi Ifjúsági Klubban, témája az ortopédiai ellátás. Az előadók zöme a rendelő szakorvosa. A belépés ingyenes, az érdeklődők az előadások után kérdezhetnek is a szakemberektől. A részletes programról, az előadásokról és az előadókról a Budaörsi Egészségügyi Központ honlapján lehet tájékozódni. Nem szokványos, hogy egy tudományos előadásokból álló konferencián a laikus közönség is szót kap. Márpedig a tervek szerint ez történik majd a Budaörsi Egészségügyi Központ által szervezett szakmai konferenciákon, amelyek közül az elsőt az ortopédiai betegségekről és kezelésükről tartják április 5-én pénteken 16:30-as kezdettel. A rendezvény helye: Budaörs, Károly király utca 3.

? A XIX?XX. században az orvoslás gyakran húzódott az intézmények és a tudomány bástyái mögé. Napjainkra ez a szemlélet meghaladottá vált, hiszen fölismertük, hogy a páciens bevonása a gyógyulás egyik nélkülözhetetlen feltétele. Úgy érzem, újabb falat bontunk le, amikor a szakellátásról folytatott tanácskozásokat kivisszük az emberek közé, a tudományos konferenciát lakossági fórummal kapcsoljuk össze. Ez korábban nehezen lett volna elképzelhető ? mondja dr. Gamal Eldin Mohamed, a rendelőintézet orvos igazgatója a kezdeményezés hátteréről.

A Nem csak orvosoknak című rendezvénysorozat előzménye, hogy ősszel a szakrendelő több alkalommal tapasztalatcserén látta vendégül az ellátási terület háziorvosait. A körorvosokra a rendezők most is számítanak, de ezúttal a laikus közönség is szerepet kap: az egyes előadásokat követő pár perces megbeszélés során bárki elmondhatja véleményét, kérdezhet a szakemberektől.

Szóljon hozzá!