ZETApress

hírportál

Megmenekültek a lakók

CO-mérő, -riasztóÉletet mentett a XIII. Kerületi Önkormányzat által biztosított CO-mérő készülék. Február 6-án szerdán a Tar utcában az Önkormányzat által ingyenesen biztosított CO-mérő készülék riasztott a veszélyes gáz jelenlétéről ? tudatta Gellért Lajos sajtóreferens.

Az eszköz vészjelzését az érintett önkormányzati bérlakásban élő két fő észlelte. A CO mérgezést és az esetlegesen végzetes kimenetelű tragédiát így sikerült elkerülni. A CO-mérő készülékek ingyenes kiadása új lendületet kapott 2019. év elején, amikor az önkormányzat döntése értelmében nem csak a 100%-ban önkormányzati tulajdonú bérházak bérlakásaiban élők részére, hanem minden önkormányzati tulajdonú lakásban élő számára is kiterjesztette a programot. Erről idekattintva olvashatunk.

Eddig 534 korszerű és megbízható eszközt adtak ki a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. ügyfél-szolgálatain. A CO-mérő készülék kiadási program jelenleg is tart. Továbbra is várják a XIII. kerületi önkormányzati bérlakásban élő bérlők jelentkezését, igénylését! A készülékek kiadásának részletei idekattintva olvashatóak.

Szóljon hozzá!