ZETApress

hírportál

Panorámalift a Visegrádi utcában

Új lift a szakrendelőbenSzerda óta a páciensek már használhatják az új panorámaliftet ? szakkifejezéssel: az üveg toronyburkolatú felvonót ? a XIII. Kerületi Egészségügyi Szolgálat Visegrádi utcai Szakrendelőjében ? tudatta Gellért Lajos sajtó és nemzetközi referens.

Azért vált szükségessé egy korszerű felvonó megépítése, mert a korábbi, elöregedett lift gyakorta meghibásodott. S mivel az épületszerkezet nem tette lehetővé, hogy az új liftet épületen belül helyezzék el, az udvarra építették meg a 7,5 m emelési magasságú, 3 megállós, 630 kg teherbírású felvonót. A XIII. Kerületi Önkormányzat 31,1 millió forintot költött a beruházásra.

A liftépítés 2018 áprilisában kezdődött komplett szakipari munkákkal, beépítéssel, csatlakoztatással az épülethez, mozgáskorlátozott rámpa és üveg toronyburkolat építésével, valamint a csatlakozó folyosó teljes kialakításával. A lift december 19-én üzembe állt. Hamarosan megkezdődik a régi lift felújítása is: ha elkészül, két felvonó fogja biztosítani a szakrendelőben a könnyebb és gyorsabb közlekedést.

Szóljon hozzá!