ZETApress

hírportál

Nővérszállók 8,5 milliárdból

Nővérszálló Dél-PestenNyolc és félmilliárd forint összértékű beruházással Kaposváron, Kecskeméten, Szombathelyen és Nyíregyházán új nővérszállókat építenek, további 12 helyszínen pedig 2020-ig felújítják a meglevő szállásokat ? jelentette be prof. dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter.

13 megyei és egy városi kórház 16 helyszínén fejlesztik az egészségügyi szakdolgozók lakhatási körülményeit ? emelte ki a miniszter a délelőtti sajtótájékoztatóján. A 4 új nővérszálló építésével 368 új férőhelyet hoznak létre az országban, a felújítások során pedig további 1209 férőhelyet korszerűsítenek. ? A cél, hogy olyan barátságos, családbarát, színvonalas, modern eszközökkel felszerelt lakókörnyezetet biztosítsunk, amely lehetővé teszi, hogy az egészségügyi dolgozók ki tudják pihenni magukat, és megfelelően koncentrálhassanak munkájukra. Ez segít a jó szakemberek megtartásában, valamint vonzza a fiatalokat is az egészségügyi pályára ? hangsúlyozta a miniszter. A kormányzat feladata ? tette hozzá Kásler miniszter úr ?, hogy biztosítsa az egészségügyi dolgozók számára a biztos megélhetést, és azt az infrastrukturális hátteret, amelyeknek köszönhetően munkájukat a hitük és tudásuk szerinti legjobb módon végezhetik. A projekt tervszerűen az alábbi intézményeket érinti:

01. Bács-Kiskun Megyei Kórház, az SZTE ÁOK Oktató Kórháza, Kecskemét
02. Békés Megyei Központi Kórház, Gyula ? 3 épület
03. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház
04. Csolnoky Ferenc Kórház, Veszprém
05. Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház
06. Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet, Eger
07. Markusovszky Egyetemi Oktatókórház, Szombathely
08. Orosházi Kórház
09. Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr
10. Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház
11. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház
12. Szent Borbála Kórház, Tatabánya
13. Tolna Megyei Balassa János Kórház
14. Zala Megyei Szent Rafael Kórház

A fejlesztés az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban (EFOP-2.2.0-16-2016-00001 Egészségügyi szakellátók szállóinak fejlesztése című kiemelt projekt), a Széchenyi 2020 program támogatásával valósul meg. További részletek idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!