ZETApress

hírportál

Dunaújvárosi kórházfejlesztés

Közel 225 millió forint jut a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház sürgősségi betegellátásának fejlesztésére. Az Új Magyarország fejlesztési Terv segítségével csaknem 225 millió forintból valósulhat meg a sürgősségi betegellátás fejlesztése a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban.

Az uniós forrásból kiírt pályázatok hozzájárulnak ahhoz, hogy a betegek számára minden régióban elérhető közelségbe kerüljön a magas színvonalú egészségügyi ellátás ? mutatott rá Ujhelyi István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára a beruházás támogatási szerződésének aláírásán. Hozzátette: hazánk 2007 és 2013 között 453 milliárd forintot fordíthat egészségügyi célú fejlesztésekre.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv a sürgősségi ellátás hatékonyságának és az ellátás minőségének növelését célzó pályázatai révén összesen 12 milliárd forintból 26 magyarországi kórház sürgősségi osztálya válhat európai színvonalú, modern központtá. Ezek egyike a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház, amely közel kétszázmillió forint uniós támogatást kapott a sürgősségi betegellátás fejlesztésére. A projekt eredményeként 120 ezer lakos biztonságérzete és életminősége javulhat 2011-től.

A beruházásnak köszönhetően az intézmény eleget tud majd tenni a súlyponti kórházként rá háruló sürgősségi ellátási kötelezettségeinek. A korszerűen felújított és megfelelően felszerelt sürgősségi osztály folyamatos, gyors, szervezett és hatékony ellátás biztosít majd a betegek számára.

Fejér megyében eddig 1329 alkalommal pályáztak sikeresen az első Nemzeti Fejlesztési Terv és az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiírásaira. A megye összesen csaknem 206 milliárd forint uniós támogatásban részesült ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!