ZETApress

hírportál

Hévízi megújulás

HévízÚj állomásához érkezett a Hévíz Gyógyfürdő megújítása. Átadták a hévízi Tófürdő új fogadóépületét ? tudatta Vígh Alex.

Hévízen ünnepélyes keretek között átadták a Tófürdő rekonstrukció második ütemében elkészült épületeket, köztük a háromszintes, több mint kétezer négyzetméter hasznos területű új fogadóépületet. A fejlesztéseknek köszönhetően újabb világszínvonalú szolgáltatásokkal bővült a Hévízgyógyfürdő kínálata. A beruházás összértéke meghaladja a 1,4 milliárd forintot.

Az átadáson ünnepi beszédet mondott az esemény fővédnöke, Festetics György herceg. Köszöntőt mondott az esemény védnökeként Pál Béla, az Országgyűlés Sport és Turisztikai Bizottságának alelnöke és Vértes Árpád, Hévíz polgármestere. Az esemény védnöke volt továbbá Kamarás Miklós, a MNV Zrt. vezérigazgatója is.

Hegedűs Lajos, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az átadáson elmondta: a Hévízi Gyógytó környezetének és infrastruktúrájának lépésről lépésre történő megújítása tudatos tervezés és fejlesztés eredménye. Ennek az építő munkának az eredményei szemmel láthatóak, sőt kézzelfoghatóak és kipróbálhatóak. Az új és felújított épületek a Hévízgyógyfürdő minden vendége, kicsik és nagyok előtt egyaránt nyitva állnak.

A Hévízgyógyfürdő fenntartható fejlődésének záloga az emberléptékű, a tó környezeti értékeit tiszteletben tartó és megőrző építkezés. Ez az építkezés az, amelynek köszönhetően a világméretű gazdasági válság ellenére idén sem változott jelentős mértékben a Hévízgyógyfürdő látogatottsága, sőt az előző évekhez hasonlóan idén is, ünnepélyes keretek között, hamarosan köszönthetik az egymilliomodik látogatót.

Az elmúlt évtized legnagyobb hévízi fejlesztése

A tófürdő rekonstrukciójának első ütemével együtt közel hárommilliárd forintos beruházás részeként a második ütemben tó két épületének felújítása mellett korszerűsítettük és kibővítettük az új szolgáltatásokat támogató infrastruktúrát, és fejlesztettük a már meglévő szolgáltatásokat is. Az új épületrész négycsillagos szállodai szintnek megfelelő szolgáltatást nyújt: a háromszintes fogadóépületben wellness részleg (szauna, gőzfürdő, jégfürdő, sóbarlang, medencék), modern vendéglátóterek és terápiás részleg (hidroterápia, masszázs, szépségszalon, iszapkezelők, mozgásterápia) várják az idelátogatókat. Szauna és korszerű masszázsszobák épültek a rekonstrukció részeként, továbbá bővült az öltözők és pihenőterek kapacitása is.

Befejeződtek a ?C? és ?D? épületek korábbi terhelési próbája során bekövetkezett süllyedés tartószerkezeti megerősítési munkái és egy új összekötő folyosó is épült, amely a tó felett található két épületrésszel biztosít közvetlen csatlakozást. Mindezeken felül egy sikeres pályázat eredményeként 30 új különleges díszfával gazdagodott a gyógytavat övező park.

Hegedűs Lajos közölte: a Tófürdő épületének rekonstrukciójával, valamint a közeljövőben tervezett tóparti szádfal megújításával a Hévízgyógyfürdő megfiatalodásának újabb mérföldkövéhez értünk. Ezt a folyamatot teszi a tervek szerint teljessé 2011-re az Új fedett fürdő és Terápiás centrum elnevezésű, ötmilliárd forintértékű beruházás megvalósítása. A közelmúlt fejlesztéseivel együtt alig néhány év alatt több mint nyolcmilliárd forintnyi fejlesztéssel gyarapodik tehát a Hévízgyógyfürdő és Hévíz városa, aminek köszönhetően nemcsak megőrizheti, hanem meg is erősítheti helyét, mint a hazai és nemzetközi gyógy-idegenforgalom egyik legnépszerűbb központja.

A Hévízgyógyfürdő az itt megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetően megfiatalodik, képes kielégíteni mind mai törzsvendégei, mind az egyre nagyobb számban idelátogató fiatal, családos vendégek legkülönfélébb igényeit. Mindez hatással van a város és a térség idegenforgalmára, ezáltal minden, turizmushoz kapcsolódó szolgáltatást nyújtó vállalkozásra is, továbbá a beruházások sok új munkahelyet is teremtenek a térségben ? mondta el az ügyvezető igazgató.

Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft.

A Hévízi Gyógytó a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava. A több ezer éves tőzegfenekű gyógytavat egy 38 méter mélyen fekvő forrásbarlang – ásványi anyagokban gazdag, hideg és a meleg vizű – forrásai táplálják. A Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. Magyarországon a legjelentősebb olyan egészségügyi szolgáltató intézmény, amely a gyógyítás mellett jelentős gyógy-idegenforgalmi tevékenységet is folytat.

A gyógyfürdőt, a Szent András Reumakórházat és a tavat üzemeltető közhasznú társaság 2004 őszén alakult, a Magyar Állam 74, és Hévíz önkormányzatának 26 százalékos részvételével, 2009 nyara óta pedig Nonprofit Kft-ként működik. A Nonprofit Kft. az 1952-ben alapított Állami Gyógyfürdőkórház utódja, ahol az évtizedek során a fokozatosan fejlődő gyógyítási tevékenység és modern technológia megteremtette a természetes gyógy-tényezőkön alapuló komplex fizioterápia alapjait. További információk honlapjukon találhatók.

Szóljon hozzá!