ZETApress

hírportál

OUT-izm a Belvárosban

Az autizmus okának megfejtése és kezelésének módszertana volt a téma délelőtt az Aranytíz Kultúrház I. emeleti Bakó Géza-termében. Az Egyenlítő Egészségügyi, Oktatási és Kulturális Alapítvány bemutatta azt az áttörést, ami hosszútávon esélyt ad az autizmus felszámolásához. Moderálta Tallós Rita, az Alapítvány nagykövete.

Új fogalom született: az OUT-izm, ami azt az eljárást jelenti, amellyel a ki lehet jönni bizonyos mentális állapotokból, melyek legmeghatározóbb jellemzője a személy számára kezelhetetlen belső PÁNIK. Évről-évre Magyarországon is egyre több autistát diagnosztizálnak. Mi az Egyenlítő Alapítvány munkatársai, küldetésünknek tekintjük az autizmus évről-évre növekvő tendenciának megtörését és visszafordítását, melyben jelentős gyakorlati sikereket értünk el ? mondták el az előadók.

S hogy kik ők? ? Tóth Zoltán László, az Egyenlítő Alapítvány alapítója, a módszertan kidolgozója; prof. dr. Bókkon István biofizikai agykutató; Erky Tibor, az Egyenlítő Alapítvány Kuratóriumának elnöke; Katona Judit, az OUSZK, Out-Izm szülői közösség vezetője; Kál Cecília szülő; Kiss Andrea gyermekvédelmi szakember; Illyés Éva természetgyógyász és DJ Revolution, az Egyenlítő Alapítvány kurátora.

A küldetés szakmai működőképességének záloga Tóth Zoltán László, aki 2014-ben kifejlesztette a speciális SPOT tréning formájában testet öltő, átadható ismereteket és annak gyakorlatait. A SPOT technológia tartalmazza az autizmus okát, megoldásának elméletét és gyakorlatát. Mint minden működő technológia megszületését, ezt is egy mély, személyes érintettség motiválta. Az autizmus valódi okának megtalálása kellően szilárd alapot biztosított a kivezető technológia kikísérletezéséhez és meghatározásához. Ha ez a gyakorlatban is visszaigazolódik, akkor ki kell állni vele a nagyközönség elé.

Szóljon hozzá!