ZETApress

hírportál

Kórházfejlesztés Győrött

Több mint tízmilliárd forint támogatás a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház fejlesztéséhez. Aláírták a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház több mint tízmilliárd forintos fejlesztésének támogatási szerződését december 17-én Győrött.

Az ünnepélyes eseményen Molnár Csaba, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter hangsúlyozta: A beruházás egészségügyi rendszerváltást jelent Győr életében. Hozzátette: a kormány eddig nem látott mértékű, hatalmas egészségügyi fejlesztést indított azzal a céllal, hogy minden régióban létrejöjjön egy, a legkorszerűbb ellátást nyújtó csúcsintézmény. Ehhez a kormány 85 milliárd forint támogatás odaítéléséről döntött, ami önrésszel kiegészülve közel 95 milliárd forint fejlesztést jelent az ország nyolc intézményében.

Győrben a tízmilliárd 130 millió forint vissza nem térítendő hazai és uniós támogatás segítségével új kórházépület-szárny épül, amely könnyen elérhető, korszerű és akadálymentes ellátó-struktúrát teremt. Az új épületben koncentrálódik majd a járóbeteg-ellátás, itt kap helyet egyebek között a sürgősségi központ, a kardiológia, a gyermeksebészetet is magában foglaló gyermekcentrum, a belgyógyászatok és az onkológia, valamint létrehoznak egy, az ambuláns kezelésre járó betegeket korszerűen ellátni képes kemoterápiás egységet is.

A beruházás keretében a kor szakmai és technikai színvonalán álló gondozók és ambulanciák épülnek meg, továbbá egy helikopter leszállóhely is létesül. Az új szárny megépítése mellett a kórház meglévő épületének közel négyezer négyzetméterét teljesen felújítják, és modernizálják a kórház műszerparkját is. A beruházás által érintett létesítmények 470 fekvőbeteg korszerű ellátását szolgálják majd, és 670 dolgozónak nyújtanak színvonalas munkafeltételeket Az infrastrukturális beruházások lehetővé teszik a szervezeti struktúra átalakítását is, amely elősegíti az intézmény gazdaságos működését ? tudatta a Kormányszóvivői Iroda.

Szóljon hozzá!