ZETApress

hírportál

KézenFogva Ballagunk

Kevesebb virág, több figyelmesség! Ballagó középiskolások mutatnak példát az összefogásra. 32 középiskola mintegy ezer diákja a napokban arra kéri rokonaikat, barátaikat, hogy a ballagásra szánt virágok árának egy részét fordítsák inkább maradandó, jótékony célra, és segítsék közösen a fogyatékos fiatalokat.

A már csatlakozott középiskolákat és diákjaikat idekattintva lehet megismerni. Az oldalon bárki adományozhat és ezzel támogathatja a fogyatékos fiatalokat néhány szál virág árával. A KézenFogva Ballagunk nevű akció idén már 3. alkalommal indul el! Évente közel 70 ezer diák végez az ország középiskoláiban. Vajon mennyit költünk ilyenkor virágcsokrokra, lufikra, amit néhány napon belül kidobunk, elfelejtünk?

A KézenFogva Alapítvány hagyományteremtő kezdeményezése felelősen gondolkozó diákok számára indult, akik a ballagást megelőző napokban, hetekben rokonaiktól, ismerőseiktől azt kérik, hogy a ballagásukra szánt csokrok legyenek 2-3 szállal kisebbek. A meg nem vásárolt virágok árával pedig támogassák az alapítványon keresztül azokat a fogyatékos fiatalokat, akiknek továbbtanulásához vagy nyílt munkaerő-piacon való elhelyezkedéshez különleges, egyedi képzésre van szükségük!

Az alapítvány 25 éve dolgozik a fogyatékos emberek és családjaik életének élhetőbbé tételéért. Kiemelten fontosnak tartják, hogy a megváltozott munkaképességű, fogyatékos fiatalokat képzésekkel és egyéb felkészítő programmal segítsék munkához jutni, és így önálló életet kezdeni. A továbbtanulás vagy éppen a munkakeresés egy egészséges fiatalnak is kihívás, a fogyatékos fiatalok számára viszont egy mérhetetlenül nehéz küldetés. Tízből nyolcuknak nem is jut ma munka Magyarországon. Az alapítvány azért dolgozik, hogy ez ne így legyen. Ebben segítenek most a ballagó diákok és a támogató személyek is, akik melléjük és a KézenFogva Alapítvány mellé állnak.

Szóljon hozzá!