ZETApress

hírportál

Igor szépen gyógyul

Igor tigris ízületei is saját-sejtes eljárással gyógyulnak. A humán gyógyászatban már bizonyított saját-sejtes eljárással kezelik a Szegedi Vadaspark tigrisét ? tudatta Tölgyi Krisztina, Premier Next Communications Kft.

Saját-sejtes ízületkezelési eljárással gyógyul Igor, a Szegedi Vadaspark szibériai tigrise, aki évek óta ízületi fájdalmakkal küzd. A 13 éves nagyragadozót az emberi ízületek kezelésében már Magyarországon is sikerrel alkalmazott új Lipogems eljárással kezelik. Az eljárás a páciens saját zsírszövetéből vett regeneratív őssejteket is tartalmazó szövetállománnyal gyógyítja a sérült ízületeket. Csakúgy, mint az ízületi betegségben szenvedő embereknél, Igor csípőízületét is egy 45-60 perces egynapos beavatkozás keretében kezelik majd az orvosok.

A világon minden 5. ember szenved valamely nagy-ízületet ? váll, csípő, térd, boka, könyök, csukló ? érintő porckopási problémától. Az ízületi betegségek nemcsak az embereket, hanem sajnos az állatokat is érinti csakúgy mint házi-kedvenceket, lovakat és egzotikus állatokat, például Igort, a tigrist. Az ízületi betegségekben szenvedők életminőségének javítását segítő technológiát 2010-ben fejlesztették ki Olaszországban. Olyan ízületi problémákkal küzdőknek nyújt 100%-ban természetes segítséget, akiknek más konzervatív (fájdalomcsillapítók, szteroidok) 
kezelések esetleg már nem segítenek, a protézis beültetés pedig még nem javasolt, nem lehetséges vagy nem vállalják, életminőségüket ugyanakkor már csak folyamatos fájdalomcsillapítással lehet fenntartani, mint Igor tigris esetében is.

Igor csípőjét is úgy kezelik, mint az emberekét: Igor csípőízületét pont úgy kezeljük, mint egy emberét. A saját-sejtes ízületkezelési eljárás keretében, a páciens ? jelen esetben Igor tigris ? testéből kis mennyiségű zsírszövetet veszünk, amit mechanikusan megtisztítunk, majd ugyanazon 45-60 perces eljárás keretében visszaültetjük a kezelésre szoruló ízületbe ? nyilatkozta dr. Gippert Róbert, a kaposvári Ro-Vet Kisállat Rendelő vezető állatorvosa. ? A megkopott ízület gyógyulása csakúgy mint az embereknél, Igor tigris esetében is a saját sejtek regeneratív, öngyógyító hatásának köszönhetően, külső anyag használata nélkül történik ? tette hozzá a szakember.

? A saját sejtes Lipogems ízületkezelési eljárással eddig világszerte mintegy harmincezer, Magyarországon pedig már több mint 550 pácienst kezeltek ? mondta Veres József, a Lipogems eljárás hazai kereskedelmi partnere, a Medropolitan Consulting Kft. ügyvezető igazgatója. ? Bízunk benne, hogy ezen páciensekhez hasonlóan Igor csípőfájdalmai is hamarosan jelentős mértékben csökkennek vagy akár meg is szűnnek, és hogy a vadaspark látogatóinak örömére, Igor újra ízületi fájdalmak nélkül élheti hétköznapjait! ? tette hozzá.

Igor a világon az első szibériai tigris, akit Lipogems saját-sejtes eljárással kezeltek. A Lipogems eljárás Magyarországon már évek óta elérhető a humán gyógyászatban, de állatgyógyászati alkalmazása csak a közelmúltban vette kezdetét. Ezen terápiás területen való alkalmazása még aránylag új. Nyugat-Európában és Észak-Amerikában is egyelőre viszonylag kevés klinikán zajlik. Közép-Kelet-Európában pedig jelenleg kizárólag hazánkban érhető el. Alkalmazásával itthon dr. Jármy Miklós és kollégái eddig néhány lovat, dr. Gippert Róbert mintegy 30 kutyát és hazánkban először, kuriózumként egy tigrist, Igort kezeltek.

Szóljon hozzá!