ZETApress

hírportál

Megvannak a nyertesek

Kétszáz közül a legjobbat! ? ez volt Katus Attila feladata, amikor a Marslakócskák Iskolai Pályázat zsűrijének elnökeként ki kellett választania a versenyre benevezett anyagok közül a nyertes munkát.

Az iskolások egészséges életmódja jegyében meghirdetett verseny hatalmas érdeklődésnek örvendett, az ország minden sarkából érkeztek pályázatok. A feladat az volt, hogy a diákok elkészítsék saját, a Földlakók egészséges életmódja című kézikönyvet.

A világklasszis sportolónak végül a fóti Garay János általános iskola 2. A osztály diákjai által beküldött kézikönyv tetszett a legjobban. A lelkes pályázóknak sikerült egy olyan színvonalas anyagot összeállítaniuk, amely minden szempontból elnyerte a zsűri tetszését.

A gyermekek egészséges életmódját elmesélő kézikönyvet lapozva látszott, hogy a diákok nagyon sok időt fordítottak minden egyes oldal kivitelezésére, tanáruk irányítása alatt a feladatot alaposan átgondolták, több oldalról is megközelítették. A szerencsés nyerteseknek a verseny fődíját, egy osztálykirándulást, személyesen Katus Attila adja át, és egy igazi világbajnoki tornaórát is tart majd a diákoknak.

Örömmel tapasztaltam, hogy milyen nagy volt az érdeklődés a verseny iránt, és hogy milyen sok kreatív, átgondolt és színvonalas pályázati anyag érkezett be. Nem volt könnyű dolgom, de a fóti iskola diákjai által ötletesen összeállított kézikönyvet találtam a legjobbnak. A szervezőkkel közösen gratulálunk minden csapatnak, a munkát irányító tanároknak. Az első helyezett csapattal pedig személyesen is találkozom hamarosan, és a diákokat meg is tornáztatom, ellátom őket néhány hasznos tanáccsal az egészséges életmód jegyében ? fogalmazott Katus Attila, a nyertes pályázat kiválasztása után.

A második helyezettek a jászkarajenői Gróf Széchenyi István Általános Iskola 4. B osztály diákjai lettek, akik egy különleges társasjátékot készítettek a Marslakócskáknak. Az ő nyereményük egy állatkerti látogatás.

A jászberényi Szent István Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 4. A osztály diákjai érdemelték ki a harmadik helyezést. Az ő nyereményük egy értékes iskolai tanszercsomag. A szervezők ugyanakkor különdíjjal ? tanszercsomaggal ? jutalmazzák a tököli Weöres Sándor Általános Iskolát ? innen érkezett ugyanis a legtöbb pályázat.

Szóljon hozzá!