ZETApress

hírportál

Tűzbiztos adomány

Átadták a Bethesda Gyermekkórház figyelemhiányos és hiperaktív gyermekeket fogadó ADHD Ambulanciájának felújított épületét. A felújításhoz a ROCKWOOL Hungary Kft. adományozta az épület tűzbiztos homlokzati- és tetőtéri hőszigeteléséhez szükséges kőzetgyapotot.

A Bethesda Kórház Alapítvány és a ROCKWOOL Hungary Kft. 2016 nyarán írták alá azt a hosszú távú együttműködési megállapodást, amely szerint a ROCKWOOL Hungary Kft. tűzbiztos homlokzati- és tetőtéri hőszigetelést adományoz a figyelemhiányos és hiperaktív gyermekeket ellátó ADHD Ambulancia épületének felújításához. Mindezt a vállalat társadalmi felelősségvállalás programjának részeként tette ? tudatta Nagy Ákos, VM.komm Kommunikációs Tanácsadó Iroda. Fotóink Meszlényi András felvételei.

A ROCKWOOL társadalmi felelősségvállalási programjában kiemelt fontosságú a tűzesetek lehető leghatékonyabb megelőzése, hiszen a cég termékeinek is egyik fontos ismérve az épületek tűzvédelme. Így amikor a cég a társadalmi felelősségvállalás programjához partnert keresett, a Bethesda Kórház Alapítvány munkássága, és a gyermekek gyógyításában betöltött kiemelkedő szerepe ? különös tekintettel az intézményben működő Égéssérült Gyermekeket Gyógyító Országos Központra és a már évek óta működő Bethesda Gyermekkórház Égésprevenciós Programjára ? ideális partnerré tette az intézményt.

A Bethesda Gyermekkórház által fenntartott ADHD Ambulancia épülete sürgős felújításra szorult. Az adományozással azonban nem csak ezen probléma megoldása került közelebb, hanem a kőzetgyapot szigetelőanyag egyik fontos tulajdonságának ? az épület optimális belső klímája megtartásának ? köszönhetően jelentősen csökkennek az Ambulancia fenntartási költségei is. A kőzetgyapot időállóságának köszönhetően hosszútávon, évtizedeken keresztül nyújt majd biztonságot a bent tartózkodó gyermekek számára.

Az épület átadásánál Bencze János, a Bethesda Gyermekkórház diakóniai igazgatója, az Alapítvány ügyvezető titkára megköszönte a vállalat adományát. Hozzátette: az adománynak is köszönhetően az ideérkező gyermekek innentől jobb körülmények között kaphatnak ellátást, és jobban érezhetik magukat gyógyulásuk ideje alatt. Dr. Bányai Kornél, a ROCKWOOL Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: örülnek annak, hogy adományukkal ilyen jó célt szolgáltak, a beteg gyermekek gyógyulásának megkönnyítéséhez adományukat ennél jobb helyre nem is adhatták volna.

A ROCKWOOL Hungary Kft. 3,6 millió forint összértékű adomány részeként a homlokzathoz szükséges szigeteléshez közel 300 m2 ROCKWOOL Frontrock Max E kétrétegű homlokzati hőszigetelő lemezt ajánlott fel. A Frontrock Max E műgyanta kötésű, teljes keresztmetszetében víztaszító, vakolható kőzetgyapot lemez felső, nagy testsűrűségű rétegének köszönhetően nagyobb mechanikai ellenállással, továbbá jobb hőszigetelő képességgel bír, mint az egyrétegű hőszigetelő lemezek.

A tetőtér hőszigeteléséhez Deltarock és Multirock kőzetgyapot lemezeket választottak. A Deltarock éklemezek különösen alkalmasak a magastető szarufák közötti hőszigeteléséhez, a Multirock lemezek pedig jól alkalmazhatók gipszkarton válaszfal rendszerekben, homlokzati falak belső felén. A felújítási munka során összességében több mint 600 m2-nyi tűzálló ROCKWOOL kőzetgyapot került beépítésre.

A kizárólag természetes alapanyagból (bazalt kőből) készülő ROCKWOOL kőzetgyapot kiváló hő- és hangszigetelő, páraáteresztő és vízhatlan tulajdonságai mellett alak- és mérettartó, valamint öregedésálló. 1000 °C feletti olvadáspontja biztosítja a legmagasabb tűzvédelmi A1 besorolásba tartozó termékek tűzállóságát, így a felújításra váró ambulancia épülete az adománynak köszönhetően tűzbiztos módon védi majd a figyelemhiányos és hiperaktív gyermekeket.

Szóljon hozzá!