ZETApress

hírportál

Nincs fennakadás az SBO-n

Dél-pesti SBOSikeresen befejeződött a korszerűsítési munkálatok első üteme a Jahn Ferenc Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán. Magyarország Kormánya 125 millió forintot biztosít a Dél-pesti Kórház SBO bővítésére, felújítására és korszerűsítésére ? tudatta Ócsai Gábor, Ypsylon Média.

A felújítás és bővítés az alábbi elemekből áll: mentőbejáró átalakítása (naponta 40-50 beteg érkezik mentővel a kórházba): a hordágyak rövidebb útvonalon, gyorsabban, a személyforgalomtól elkülönítve jutnak majd el a mentőautóból a vizsgálóba; személybejáró leválasztása a mentőbejáratról (naponta mintegy 50 beteg érkezik így a kórházba): ezentúl kényelmesebb körülmények között történik a betegfogadás; új váróhelyiség, vizsgáló és betegmegfigyelő kialakítása; klíma- és szellőzőberendezések cseréje, korszerűsítése: a korszerűsítés befejeztével kellemesebb környezetben zajlik a vizsgálat, a betegellátás, illetve a hozzátartozók várakozása; az összes vizsgálóhelyiségbe és kezelőbe oxigén- és vákuumhálózatot építünk ki: ez biztonságosabbá teszi betegellátást.

A kivitelezési munkálatok január 12-én pénteken kezdődtek, mára pedig annak első ütemét sikeresen le is zárjuk. A korszerűsítés megkezdésétől február 10-én szombatig 1778 beteget láttunk el Sürgősségi Osztályunkon. A felújítás első hónapjában a betegellátásban ? köszönhetően munkatársaink fokozott figyelmének és betegeink megértésének ? semmilyen fennakadás nem volt. Erre törekszünk majd a felújítás következő két üteme alatt is. A korszerűsítés és bővítés egésze április elején zárul le. Kórházunk Sürgősségi Betegellátó Osztálya a felújítás alatt is folyamatosan üzemel, továbbra is fogadja az ellátási területéről érkező betegeket. A munkálatok során elsődleges szempontunk a folyamatos és biztonságos betegellátás, ennek figyelembe vételével szervezzük a munkát.

Szóljon hozzá!