ZETApress

hírportál

EgészségPart Újbudán

IMG 4502Közös sütés volt kedden az egészséges életmód népszerűsítéséért az Alsó Törökvész úti Miele Bemutatóteremben. A III. Újbudai EgészségPartot szeptember 24-én vasárnap a Feneketlen-tó mellett szervezik meg, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők! ? tudatta Sárréti Anita.

A hétvégi III. Újbudai EgészségPart rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján az egészséges étkezés fontosságára hívta fel a figyelmet Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, Király Nóra XI. kerületi alpolgármester, a FICSAK elnöke, Stahl Judit televíziós műsorvezető, valamint dr. Balsai Tamás fogorvos. A sajtóesemény szereplői egy ételkülönlegességet is elkészíttettek, bizonyítva azt: egészségesen sütni, főzni nem követel komolyabb konyhai előkészületeket.

A Fiatal Családosok Klubja egyik törekvése, hogy ösztönözze a családokat a helyes táplálkozásra. A keddi budai sajtótájékoztatón ? amelyen egészséges palacsintát és lekvárt készítettek közösen a résztvevők ? az is kiderült, hogy a fenséges falatokról nem kell lemondanunk akkor sem, ha diétázunk, vagy a gyermekeinket szeretnénk helyes útra terelni.

? Nagyon fontosnak tartom, hogy a család nagy hangsúlyt fektessen a tudatos táplálkozásra, hiszen úgy lesz a gyermekből egészséges felnőtt, ha már egészen kicsi kortól kezdve odafigyelünk arra, hogy mit eszik. A kormányzat úgy tud ebbe az edukatív munkába bekapcsolódni, hogy amikor a gyermekeink a közétkeztetésben vesznek részt, akkor is megfelelő ételekkel találkozzanak, az iskolai büfékben is ilyen ételeket kapjanak. Így tudatosabb, egészségesebb felnőttek válhatnak belőlük, akik a gyermekeiket is erre a tudatosságra nevelik majd ? mondta Novák Katalin államtitkár a sajtótájékoztatón.

Király Nóra, a FICSAK alapítója arról szólt, hogy szeptember 24-én, az Újbudai EgészségPartot idén harmadszorra is megrendezi Újbuda a Fiatal Családosok Klubjával együttműködve a XI. kerületi Feneketlen-tó mellett. Két sztárvendég is szórakoztatja a vendégeket: Stahl Judit egészséges és finom ételeket készít, Rubint Réka pedig megmozgatja a tömeget. Különböző, a helyes életmóddal kapcsolatos családi programokkal, szűrővizsgálatokkal, dietetikával, életmód-vezetési tanácsokkal, kézműves foglalkozásokkal, a Feneketlen-tó körüli futóversennyel és ismert fellépőkkel készülnek a szervezők.

IMG 4524? Nagyon örülök a rendezvénynek, mert minden eseményt fontosnak tartok, amely az egészséges táplálkozás fontosságára hívja fel a figyelmet. Gyors, egyszerű tízóraikkal és uzsonnákkal készülök az EgészségPartra, amelyek sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmaznak. Ezeket gyerekek és felnőttek egyaránt magukkal vihetik napközben. Sajnos itthon nagyon kevés zöldséget-gyümölcsöt esznek az emberek, pedig fontos lenne, hogy ezekből álljon a napi táplálkozás nagy része. Miért? Mert a betegségek legalább 30%-a megelőzhető lenne a helyes étkezéssel. Hiszen egy autó sem tud jól gurulni, ha vacak üzemanyaggal tankolják tele. Készülök még egy meglepetéssel: szeretnék megmutatni egy könnyen megtanulható módszert, amellyel mindenki két perc alatt megjegyezheti, miként étkezhet egészségesen ? tette hozzá Stahl Judit az egészséges étkezés támogatójaként.

? Huszonöt éves praxisom alatt megtanultam, hogy hiába dolgozik egy fogorvos, és hiába tanítja jó fogmosásra a páciensét, ha ez nem párosul megfelelő táplálkozással, akkor folyamatos küzdelmet folytatunk. Aktív szülőként gyakran előfordult velem, hogy a gyermekeimnek el kellett magyaráznom, miért nem eszünk édességeket, legfeljebb rágógumit ? szólt dr. Balsai Tamás, a Perfect Smile fogászati rendelő tulajdonosa, a rendezvény egyik fő támogatója fogászati vonatkozásban az egészséges táplálkozásról.

Szóljon hozzá!