ZETApress

hírportál

Mentőötlet

Azonnal diktálja be az otthoni telefonszámát! ? köszöntötte névnapján beosztottját az elfekvő osztály főorvosa. Csak nem randevúra akar hívni ez a lúdtalpas öreg? ? döbbent meg a csinos fiatalasszony, mert volt, amitől ő is undorodott. A főnök másképp folytatta a beszélgetést. Bármikor probléma lehet a beosztásokkal, s olyankor a szabadidejéből is be kellhet rendelnünk, utasította ellentmondást nem tűrő hangon beosztottját.

Az ápolónő megrettent. Lehet, hogy itt is megismétlődnek majd az előző munkahelyén megélt zaklatásai? Oda még lakástelefon nélkül érkezett, mobilja azóta sincs, ő viszont boldogan árulta el volt kolléganőinek, hogy sikerült végre vezetékes telefonhoz jutnia. Ettől kezdve nem volt egy perc nyugalma sem. Alig ért haza az éjszakai műszakból, már kereste is valaki az osztályról, hogy ezt vagy azt a lényegtelen dolgot miért így, vagy miért amúgy csinálta meg. A hétvégék előtt meg a férjezetlen kolléganők hívták, hogy vigye el helyettük egy-egy buli miatt a szombatot, vagy a vasárnapot.

Kitől tudhatták meg vajon, hogy telefonja van? ? gondolkodott. Felvételkor senki sem kérdezett rá, s nem is volt követelmény az alkalmazásakor. Nem a kórháznak, még csak nem is a fenntartó intézménynek köszönhette a telefont. Saját költségén vezettette be, akkor meg másnak nincs is köze hozzá! Lehet, hogy elszólta magát valaki előtt, s a talpas rádió úgy akart jó pontot szerezni a főnöknél, hogy besúgta neki a dolgot? Márpedig a magánéletét nem akarja itt is tönkretenni az újra kezdődő hívásokkal!

Hirtelen mentő ötlete támadt. Lakása előtt több nyilvános telefon volt, s a múltkor véletlenül megjegyezte egyikük számát. Már kezdte is diktálni főnökének. A főorvos úr nem is sejtette, hogy egy visszahívható nyilvános készülék számával lett gazdagabb. Azóta is gyakran cseng a telefon az egyik aluljáróban, de a járókelők már fel sem veszik. A kórház is megunja talán előbb-utóbb a telefonálásokat, s elkönyvelik végre, hogy beosztottjuk sosincs otthon, ha keresik. Szabadidejében ehhez neki is, mind mindenkinek különben is joga van!

Szóljon hozzá!