ZETApress

hírportál

BAHART a gyógyulásért

BAHART RegattaGyógyulófélben lévő beteg gyermekeknek szervezett jótékonysági vitorlázást a BAHART az Euroakvilo Alapítvánnyal. Finisben a BAHART Regatta amatőr vitorlásverseny sorozat, a hétvégén zajlik az utolsó forduló Balatonbogláron! ? tudatta Mihalovics Dóra PR és marketing vezető.

? Nagy örömünkre szolgál, hogy idén is helyszínt és segítséget adhat a Balatoni Hajózási Zrt. a már 6. alkalommal megrendezésre kerülő jótékonysági Eurakvilo Regatta élményterápiás programnak. Ez évben a Jótékonysági Regatta és családi délelőtt szeptember 09-én szombaton került megrendezésre. A hagyománynak számító, felejthetetlen egész napos eseményen színes programokkal és ajándék vitorláztatással várták a szervezők a dél-dunántúli régióban élő, gyógyuló, illetve gyógyult daganatos és leukémiás 7-18 év közötti gyermekeket és családjaikat. A hajózási társaság évek óta partner a jótékonysági program megvalósításában a társadalmi szerepvállalása keretében, és a BAHART Regatta amatőr vitorlásversenyzők bevonásával segíti a gyerekeket felejthetetlen élményhez jutni ? mondta el Nagy Viktória vitorláskikötői üzletágvezető-helyettes, a versenysorozat főszervezője.

A fejlett társadalmakban több gyermek hal meg rákban, mint bármely más betegségben. Hazánkban ma évente 250-300 újonnan diagnosztizált gyermek küzd ezzel a kórral. Az esélyeik sokkal jobbak, mint pl. fél évszázaddal ezelőtt: akkor minden tizedik beteg maradt életben, ma a háromnegyedük meggyógyítható ? ám ehhez forrásokra is szükség van. Az Eurakvilo Alapítvány idén, immáron 6. alkalommal rendezi meg a jótékonysági vitorlás versenyét és családi napot, amely keretében a Bátor Táborral közösen egy olyan segítő, gyógyító erejű szakmai programot állítottak össze, amely az élményterápia módszerét használva kínál a gyermekek és családjaik számára egy felejthetetlen, élményekben gazdag napot. Az Eurakvilo Alapítvány munkatársai és segítői, valamint a Bátor Tábor Alapítvány önkéntesei a rendezvény napján 10 órától kreatív színes programokkal, ügyességi játékokkal várták az érkező családokat.

A BAHART a korábbi évekhez hasonlóan most is szerepet vállalt és minden eszközzel segítette a program megvalósulását és biztosította a rendezvény sikerét. A korábbi évekhez hasonlóan idén is szép számmal jelentkeztek olyan vitorlázók, akik vállalták a gyermekek és családok vitorlázását és egy örömteli napot szereztek a résztvevőknek.

Az idei BAHART Regatta-sorozat a boglári futammal zárul, ahol izgalmas futamok és napsütéses későnyári idő is hozzájárult a sikeres eseményhez. Idén az ötfordulós sorozathoz nem volt kegyes eddig az időjárás, szeles versenyek jellemezték az évet, a balatonlellei futam el is maradt a szezon elején. Ugyanakkor a kitartó versenyzők szép számmal vállalták a versenyzést a különböző helyszíneken, ahol idén Alsóörs, a BAHART legújabb kikötője is bemutatkozott. A BAHART célja a versenysorozat további fejlesztése, új helyszínek bekapcsolása és az amatőr vitorlássport támogatása. Az eseménysorozathoz idén számos szponzort és támogatót is sikerült megnyerni, melynek köszönhetően nívós nyereményekért szelhették a habokat a különböző hajóosztályok a BAHART Regatta futamain.

Szóljon hozzá!