ZETApress

hírportál

Pajzsmirigyről könyvlapokon

Pajzsmirigy-betegségekA SpringMed Kiadó gondozásában a minap jelent meg Dr. Lakatos Péter ? Dr. Takács István (szerkesztő): Pajzsmirigy-betegségek az orvosi gyakorlatban című 264 oldalas műve B5-ös méretben, 5200 forintért ? tudtuk meg hírlevelükből.

A pajzsmirigy betegségei a lakosság 6-8%-át érintik, így valóban népbetegségről beszélhetünk. Ez azt is jelenti, hogy a gyakorló orvosi napi szinten találkozik ezekkel a kórképekkel, függetlenül attól, hogy milyen szakterületen működik.

A könyvben sorra vesszük a pajzsmirigy nagy kórképeit (alul- és túlműködés, gyulladások, daganatok, stb.), de szorítottunk helyet a határterületi problémáknak is, mint a terhesség és pajzsmirigy-betegségek vagy a diabetes és a pajzsmirigyműködés. Külön fejezet tárgyalja a teendőket a szívbetegségek, az időskor vagy az anyagcsere-csontbetegségek és a pajzsmirigyeltérések egyidejű fennállása esetén. Így olvasóink olyan kérések megválaszolásához is segítséget találhatnak könyvünkben, amelyekkel nem ritkán találkoznak a gyakorlatban.

Ajánljuk a könyvet a praxisban dolgozó orvosoknak, endokrinológusoknak, belgyógyászoknak, családorvosoknak egyaránt. Szakvizsgára készülők, PhD-hallgatók és elméleti szakemberek is nagy hasznát vehetik e hiánypótló, összefoglaló anyagnak, mely csaknem 20 szerző munkája. A tartalomból:

Az egészséges pajzsmirigy
A pajzsmirigy vizsgálata
A pajzsmirigy betegségei
A pajzsmirigyhormon adaptációs szindróma
A pajzsmirigy-betegségek szemészeti vonatkozásai
A pajzsmirigy-betegségek kardiológiai vonatkozásai
A pajzsmirigy-betegségek oszteológiai vonatkozásai
A pajzsmirigy-betegségek és a diabetes mellitus
Pajzsmirigy-betegségek és terhesség
Pajzsmirigy-betegségek gyermekkorban
Pajzsmirigy-betegségek idős-korban

A könyvet 20% kedvezménnyel vásárolhatja meg a SprigMed Könyvsarokban (a Budapest XI. Fehérvári út 12-beli Rendelőintézet földszintjén. Nyitva tartás: hétfőtől csütörtökig 08-tól 13 és 14-től 19 óráig, pénteken 08-tól 13 óráig) és az internetes webáruházukban. A megrendeléseket az info@springmed.hu emailcímre várják. A könyv kapható még az orvosi könyvesboltokban és egyes kórházi terjesztőknél is. Könyveikről idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!