ZETApress

hírportál

Ötmillió az OOI-nek az AVON-tól

AVON adomány az OOI-nekAz AVON által felajánlott ötmillió forintos adományból az Országos Onkológiai Intézet Emlő- és Lágyrész-sebészeti Osztálya egy CT kontrasztanyag pumpát vásárolt, amelynek köszönhetően a kezelt betegekről jobb minőségű és több információt tartalmazó vizsgálati felvétel készülhet.

A mellrák hazánkban is a nőket érintő leggyakoribb megbetegedés, évente 7000-7500 új daganatot fedeznek fel és az érintettek közül több mint kétezer nőt sajnos el is veszítünk. Az Országos Onkológiai Intézet a hazai emlőrák onkológia vezető centruma, ahol évente ezer primer emlőrák műtétet és komplex kezeléseket végeznek ? tudatta Jónás Fanni, Well PR Ügynökség.

? Sajnos az emlőrákkal és a különféle szűrési módszerekkel kapcsolatban még ma is számos tévhit kering, pedig fontos tudni: a mellrák egy nagyon jó eséllyel gyógyítható betegség, amennyiben időben felfedezik. A betegség előrehaladtával azonban a gyógyulási esélyek csökkennek, így a 2 évente esedékes mammográfiai vizsgálat mellett, a havi önvizsgálatról sem szabad megfeledkezni. Intézményünk számára nagyon megtisztelő az AVON ötmillió forintos adománya. A kapott összegből egy CT kontrasztanyag pumpát vásároltunk, amely hozzájárul a pontosabb diagnózis felállításához és megkönnyíti a mindennapi munkánkat, továbbá a készüléknek köszönhetően a betegeknek nem kell sugárzónába menniük ? nyilatkozta dr. Mátrai Zoltán, az OOI Emlő- és Lágyrész-sebészeti Osztályának vezető főorvosa.

? Az Országos Onkológiai Intézet az emlőrák elleni harc egyik éllovasa. Hazánkban itt végzik el az emlőműtétek 12-15%-át. Az AVON kiemelt célja, hogy a figyelemfelhívó kampányok támogatása mellett egészségügyi intézmények munkáját is támogassa, ezzel is hozzájárulva az emlőrákban érintett nők támogatásához. Büszkék vagyunk rá, hogy a mostani adomány is Tanácsadóink elkötelezettségének köszönhető és az ő támogatásukkal valósulhat meg. Minden termékünk után 1 forintot, illetve adománygyűjtő termékeinknek pedig a teljes hasznát egy donációs alapban gyűjtjük, melyből a jövőben is számos adománnyal tervezzük támogatni a mellrák-ellenes küzdelmet ? mondta el a felajánlás kapcsán Fellner Krisztián, az AVON értékesítési vezetője.

Szóljon hozzá!